Emil Boc: „Nimeni din PNL și PSD nu este fericit cu această coaliție. A fost o soluție de compromis”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este de părere că noua Coaliție PNL – PSD – UDMR va guverna pentru România și pentru interesele românilor. Edilul Clujului a susținut într-o intervenție telefonică la un post local joi dimineață, 25 noiembrie, că nimeni din PNL nu este fericit cu această coaliție, cum de altfel nimeni din PSD nu este, dar este o ultimă soluție de compromis înaintea alegerilor anticipate.

„Nimeni din PNL nu este fericit cu această coaliție, cum de altfel nici cei din PSD nu sunt fericiți. Este o ultimă soluție de compromis înaintea alegerilor anticipate pe care țara trebuie să o pună la dispoziția oamenilor. Această coaliție nu trebuie să guverneze cu ochii pe sondaje și cu gândul la următoarele alegeri, ci doar cu cuvântul la România și la generațiile următoare, altfel își pierde menirea dacă stăm cu ochii pe sondaje.

Aceste două partide politice, PNL și PSD, sunt ca și două echipe de fotbal de top, care au o rivalitate istorică, dar atunci când jucătorii acestor echipe joacă pentru naționala României pun în planul doi această rivalitate și dau tot ce pot mai mult pentru țară. Există ingredientele ca acest guvern să joace pentru România și nu pentru cluburile din care fac parte.

Întrebarea este, pot aceste două partide să se ridice la nivelul așteptărilor românilor și să se poziționeze deasupra rivalităților personale? Marile mele întrebări sunt următoarele: această coaliție nu va reuși să crească în ochii românilor dacă nu va face reforma administrativ-publică locală, dacă nu duce România în Schengen, dacă nu ridică nivelul de trai, dacă nu absorb toți banii disponibili prin PNRR și fondurile structurale, dacă nu elimină pensiile speciale, dacă nu elimină birocrația și nu digitalizează administrația publică și locală, dacă nu vor ține sub control pandemia prin vaccinare masivă, dacă nu vor pune oameni potriviți, dacă nu vor guverna transparent și fără corupție. Dacă aceste lucruri nu se întâmplă, această coaliție nu își are menirea”, a declarat Boc la Napoca Live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *