Habemus GUVERN. Cabinetul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului

Politica nationala Slider

Guvernul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului, înregistrând 318 voturi favorabile, în condiţiile în care erau necesare cel puţin 234 astfel de voturi.

„Împotrivă” au fost înregistrate 126 de voturi. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, s-a adresat Parlamentului joi, înaintea votului de învestitură, afirmând că partidele actualei coaliţii au trecut peste lucrurile care le separă şi au găsit lucrurile care le unesc.

„Ne aflăm astăzi într-un moment mult aşteptat de toţi românii, unul în care putem în sfârşit să oferim predictibilitate şi să garantăm stabilitatea şi dezvoltarea României prin toate măsurile şi deciziile pe care le vom lua pentru binele cetăţenilor. Îmi doresc să fie prima zi a unei abordări în ceea ce priveşte guvernarea ţării. Eu, alături de toţi miniştrii, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi ca situaţia economică, socială şi sanitară a României să se îmbunătăţească„, a afirmat Nicolae Ciucă în Parlament, potrivit Mediafax.

Noul premier susţine că, în ceea ce priveşte relaţia cu PSD, „am trecut peste acele lucruri care ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc”.

„Am văzut că au fost persoane care s-au arătat suprinse de alăturarea partidelor care compun azi coaliţia de guvernare. Consider că au fost fost mai preocupate să găsească motivele care ne despart decât motivele care ne apropie. Noi, cei care suntem azi în faţa dumneavostaă pentru a vă cere votul de încredere, am trecut peste acele lucruri cae ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc. Am înţeles că mai presus de orice orgoliu se află interesul românilor. Pandemia ne-a învăţat un lucru: acela că timpul este preţios”, a mai spus Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *