Clujeanul Vasile Dâncu, cel mai bogat ministru din Guvernul Ciucă. Are în conturi peste jumătate de milion de euro

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senatorul PSD Cluj, Vasile Sebastian Dâncu este cel mai bogat ministru din cabinetul Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă are doar o casă de locuit, terenul din jurul ei, o mașină nouă și una veche. Urmașul lui la Apărare, sociolog de meserie, Vasile Dîncu a investit în artă. Acesta are tablouri, sculpturi, gravuri, monede și timbre vechi – în valoare de 45.000 de euro. De asemenea, clujeanul are un apartament, o casă și o mașină și are în conturi cea mai mare suma dintre toți miniștrii: peste jumătate 500.000 de euro, scrie stirileprotv.ro.

Cu o familie care are afaceri inlusiv cu statul, Dan Vîlceanu a învățat și el să facă investiții. Deține titluri de stat de peste 730.000 de lei, patru terenuri, cel mai mare având o suprafață de peste 21 de mii de metri pătrați, dar și trei imobile, în Gorj și în Timiș. La polul opus, noul ministru al Finanțelor, Adrian Caciu, are doar o locuință, două terenuri și o mașină luată în leasing. Ba chiar are și o descoperire de card de peste 13.000 lei.

La împrumuturi a apelat și ministrul de interne, Lucian Bode. Liderul PNL are două credite ipotecare de 75.000 euro, unul de nevoi personale de aproape 15.000 de lei și o descoperire de card de 20.000 de lei. Noul său coleg de la Ministerul Muncii, Marius Budai, și-a luat chiar locuință prin Programul Prima Casă, potrivit declarației de avere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *