Drulă, mesaj către Grindeanu, la deschiderea lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda: „Băgaţi cărbuni sub ei, că se poate!”

Politica nationala

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat că marţi va deschide Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, respectiv vor fi daţi în folosinţă şi ultimii 29 kilometri.

„Promisiune îndeplinită – se deschid azi 29 km pe autostrada Sebeş – Turda. Nu e târziu şi pentru celelalte proiecte să se recupereze întârzierile din perioada interimatului PNL. Domnule Grindeanu, băgaţi cărbuni sub ei, că se poate!

E o zi de mare bucurie astăzi: deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda. De astăzi, se va circula şi pe ultimii 29 km, în total, împreună cu segmentele din Loturile 1 şi 3, care se deschid concomitent. Mulţumesc constructorului care în sfârşit s-a mobilizat şi s-a ţinut de cuvânt în parteneriatul pe care l-am stabilit în acest an”, a scris fostul şef al transporturilor, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR a mai adăugat că pe 6 decembrie, “o altă promisiune va fi îndeplinită: A3 Târgu Mureş – 9 km de drum de mare viteză (autostradă drum de legătură 2×2) – se va deschide”.

„Domnule Grindeanu, nu e târziu să puneţi presiune pentru ca anul acesta să mai recuperăm lenea şi reaua voinţă a interimatului PNL la Transporturi din ultimele 3 luni. Un interimat care a însemnat numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare şi foarte puţină preocupare pentru proiectele de investiţii”, i-a transmis Drulă succesorului său pesedist.

În postarea sa, fostul ministru a enumerat şi alte proiecte “care sunt pe finalizare şi care au nevoie de cărbuni”.

DX12 Craiova – Piteşti, Tronsonul 2, l-am lăsat la 90% în septembrie. Aveţi toate şansele să oferiţi Olteniei o alternativă civilizată pentru porţiunea Balş – Slatina (40 km de trafic de coşmar) cât de curând.

Drumul de legătură de la Giurgiu (5,7 km de drum de beton de ultimă generaţie) are peste 95% stadiu actual de realizare, cu puţin efort şi supraveghere, domnule Grindeanu, îl puteţi deschide în decembrie.

La fel, centura Satu Mare! 4 km au fost deschişi în octombrie, mai sunt 8 km foarte aproape de finalizare anul acesta. Pentru restul trebuie să puneţi presiune pe CNAIR, domnule Grindeanu.

Adăugând proiectele deja deschise, Centura Mihăileşti şi Pasajul Mogoşoaia, precum şi toate cele unde se lucrează (Sibiu-Piteşti lot 1 şi 5, A3 Transilvania, A0 – Autostrada de Centură Bucureşti, DX Craiova-Piteşti, Brăila-Galaţi, Podul de la Brăila şi altele) anul acesta vom avea recordul de absorbţie pe fonduri europene pentru infrastructură de transport. Se putea şi mai bine, dacă nu s-ar fi bătut pasul pe loc toamna aceasta.

E nevoie de voinţă şi profesionalizare pentru ca proiectele de investiţii să meargă bine. Asta am adus în echipa mea în primele 8 luni ale acestui an. Îmi doresc să văd această abordare continuată!”, a conchis Cătălin Drulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *