Cîţu ameninţă la TV că rupe coaliţia „la cel mai mic derapaj” al PSD

Politica nationala Slider

Şeful PNL, Florin Cîţu, a afirmat joi seară, la Digi24, că dacă PSD va bloca reformele, sau dacă va vedea „cel mai mic derapaj” în ceea ce priveşte stabilitatea economică şi statul de drept, va convoca forul de conducere al partidului pentru a vedea dacă vor merge mai departe în această formulă guvernamentală.

Trebuie să ne gândim că era o situaţie dificilă în România, ne trebuia un guvern şi am încercat toate opţiunile. Votul final a fost pentru o guvernare stabilă, în care putem avea voturi stabile, pentru a duce la realizarea programului de guvernare. În momentul în care văd cel mai mic derapaj în ceea ce priveşte stabilitatea economică, statul de drept, venim în PNL şi luăm o decizie: mergem mai departe? Dacă vom lua o decizie că mergem mai departe, cum mergem mai departe? Este foarte simplu: nu este o coaliţie cu un cec în alb, nu este o coaliţie necondiţionată”, a declarat Florin Cîţu.

Întrebat dacă a început bine coaliţia, liderul PNL a răspuns că, din punctul său de vedere, da, după care a adăugat că pune pe seama „euforiei de început” declaraţiile aparent critice care au apărut din partea partenerilor de guvernare de la PSD . „Sunt sigur că ele vor dispărea în perioada următoare. Sunt declaraţii venite într-un moment euforic. Vom merge mai departe şi ele vor dispărea”, a opinat Florin Cîţu.

„Suntem aici într-o coaliţie pentru a guverna România. Trebuie să luăm acele măsuri pe care le-am pus în programul de guvernare. Am reuşit în programul de guvernare să nu crească taxe, să nu introducem taxe noi, să avem investiţiile la 7 la sută din PIB. În momentul în care noi vedem măsuri care pun în pericol stabilitatea economică a României, statul de drept şi orice alte măsuri pe care noi le-am luat şi au fost aprobate, au fost agreate de partnerii noştri internaţionali, de investitori, de agenţii de rating, de cei care evaluează MCV etc., vom merge în PNL şi vom lua o decizie dacă mergem mai departe sau nu în această coaliţie”, a repetat Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *