Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern: Suntem în urmă cu implementarea PNRR-ului

Politica nationala Slider

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a atras atenţia vineri, la debutul şedinţei de Guvern, că Guvernul a rămas în urmă cu elaborarea ordonanţei de urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Ieri, Uniunea Europeană a plătit 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, este echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru ţara noastră. Eu doresc doar să subliniez că, revizuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente care acoperă 6 piloni prevăzuţi la nivel european”, a declarat Nicolae Ciucă.

Şeful Guvernului a subliniat că există 507 jaloane şi ţinte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să şi le extragă şi să le urmărească în îndeplinirea lor.

„Şi, de asemenea, avem 171 de măsuri, din aceste măsuri 64 sunt reforme şi 107 investiţii. Ca atare, suntem în urmă cel puţin cu elaborarea ordonanţei de urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. Aş dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă să putem să o dezbatem şi să o aprobăm”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *