Feleacu se digitalizează. S-a eliberat strategia de digitalizare a comunei

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primăria comunei Feleacu a anunțat că s-a eliberat strategia de digitalizare a comunei, iat prin aceasta strategie se dorește să se facă un pas important prin care dorim va fi ușurată interacțiunea dintre instituțiile din comuna și cetățeni.

Accesibilitatea, simplitatea, eficiența și transparența sunt principiile de bază când ne gândim la digitalizarea comunei.

În acest proiect am pornit pe trei axe:

1. Digitalizarea primariei (platformă digitală, e-guvernare pentru cetățeni)
2. Digitalizarea scolilor (tablete, videoproiectoare, tablă interactivă, laptopuri și softuri pentru învățare interactivă)
3. Harta digitală a comunei prin Sistemul Informatic Geografic (GIS) și Registrul Electronic Național de Nomenclatură Stradală (RENNS) – culegere date din teren, transpunere în aplicația GIS, import și validare date în programul RENNS

Pentru a avea fonduri necesare pentru implementarea acestor axe, în data de 26.11.2021, am depus un proiect denumit DigiRural în cadrul Programului Operațional Regional Nord-Vest, solicitând o finantare de 300.000 de euro.

Pentru digitalizarea primăriei ne-am înrolat pe platforma cityon.ro si urmează să pornim modulele: Registratura Electronică, Documente Online și Plăți Online.

Cu privire la platile online, suntem înrolați începând cu anul 2019 și pe ghișeul.ro. Necesitatea și eficienta acestui sistem se vede prin numarul de persoane care folosesc acest serviciu si care este intr-o continua creștere, respectiv : 44 persoane in 2019, 400 persoane in 2020, peste 500 persoane pana in luna noiembrie a acestui an.

Având in vedere ca prin PNRR o buna parte din măsurile destinate administrației locale sunt in zona digitalizării, odata cu apariția ghidurilor o atenție deosebita se va da accesarii de fonduri prin aceste masuri pentru a putea oferi o paleta cât mai larga de servicii pentru locuitorii comunei noastre”, a declarat primarul Gabriel Costea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *