Bugetul pe 2022, prioritatea noii puteri. Asigurările date de premierul Ciucă liberalilor în Biroul Executiv

Politica nationala Slider

Noul purtător de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă după Biroul Executiv, că premierul Nicolae Ciucă i-a asigurat pe liberali că, până la data de 20 decembrie, legea bugetului de stat va fi prezentă în Parlament pentru a fi dezbătută şi adoptată.

„Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat astăzi că până pe data de 20 decembrie propunerea pentru Legea bugetului de stat va fi prezentă în Parlamentul României pentru a fi dezbătută şi, bineînţeles, adoptată la timp. Chestiunile de fiscalitate sau strategia fiscal-bugetară este, bineînţeles, un subiect de interes pentru noi, ştiţi bine, şi de data asta, în mare parte, discuţiile au fost legate de politica fiscal-bugetară pe 2022, parte a legii bugetului de stat.

De altfel, am concluzionat şi ne-am reafirmat poziţia. În primul rând, legată de noi taxe, care cu siguranţă nu vor exista în acest buget – ţinem foarte mult la acest lucru.

În al doilea rând, de anumite chestiuni care ţin, de exemplu, de menţinerea reducerii deficitului bugetar şi, bineînţeles, de menţinerea tuturor indicilor macroeconomici angajaţi în discuţiile noastre cu Comisia Europeană, ţinta de deficit bugetar în limita a 5,84 de procente, este respectarea unui angajament pe care l-am asumat pe 2022, cum de altfel toţi indicii macroeconomici. Fără taxe, v-am spus”, a declarat Ionuţ Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *