Florin Cîţu şi-ar dori ca vârsta celor care votează să fie coborâtă la 16 ani: Cred că este un lucru bun

Politica nationala

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, susţine că o modificare a Constituţiei, în sensul ca vârsta minimă admisă a celor care votează să fie de 16 ani, ar fi „un lucru bun”.

„Vedem, de exemplu, în UE că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani […]. Din punctul meu de vedere, da. Eu cred că este un lucru bun”, a răspuns liderul PNL, citat de Agerpres, atunci când a fost întrebat ce crede despre posibilitatea revizuirii Constituţiei în acest sens.

Cîţu a adăugat că ar fi necesară o discuţie în interiorul partidului pentru a clarifica ce se doreşte prin această modificare a Constituţiei.

„Am avut o discuţie şi în Biroul Executiv al PNL. Vreau întâi să avem o discuţie în partid, să vedem care sunt priorităţile. Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în PNL întâi. E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experienţa şi parlamentară, relaţiile dintre preşedinte – Parlament – Guvern, Guvern – preşedinte ş.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate”, a conchis şeful PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *