Cioloş: „Roman e pe acelaşi calapod cu Vicol şi cu Neacşu, cu diferenţa că n-a cerut desfiinţarea DNA şi nu are încă o condamnare”

Politica nationala

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a lansat un nou atac la adresa ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, în contextul scandalului de plagiat care îl vizează pe liderul liberal.

„Circulă o vorbă prin târg că, uneori, PNL e un fel de PSD mai puţin descurcăreţ. Cuvintele sunt mai dure, dar nu vreau să le folosim direct ca în zicerea populară. Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate”, a declarat Dacian Cioloş.

Practic, şeful USR consideră că Florin Roman este pe acelaşi calapod cu pesediştii Laura Vicol şi cu Marian Neacşu, cu diferenţa că nu a cerut desfiinţarea DNA şi nu are încă o condamnare penală.

„În rest, acelaşi CV şi aceeaşi dorinţă de a parveni fără niciun fel de calitate profesională. Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a transmis Dacian Cioloş.

Acuzaţii de plagiat la adresa lui Roman

Reamintim că jurnaliştii de la Libertatea au acuzat că Florin Roman şi-ar fi plagiat lucrarea de disertaţie pentru masterat susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012.

Sursa citată afirmă că Florin Roman ar fi trimis redacţiei 10 pagini din lucrarea de masterat, dar care ar fi copiate 100% dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timişoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Masterandul Florin Roman, actual ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, ar fi preluat identic textul, figurile, graficele şi chiar erorile de redactare, cuvintele cu litere lipsă din lucrarea profesorului timişorean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *