Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a predat Drapelul de luptă unui batalion a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Apărării Naționale, clujeanul Vasile Dâncu, a fost prezent astăzi la Cluj-Napoca pentru un moment special în care a adus mulțumiri Batalionului 400 Sprijin „Feleacu” și le-a predat Drapelul de Luptă în semn de respect pentru dăruirea lor în afara granițelor.

„Am revenit astăz, la Cluj, orașul meu drag, ca ministru al apărării, pentru a prezenta mulțumirile mele militarilor Batalionului 400 Sprijin „Feleacu”.

Mă înclin în fața curajului și devotamentului acestor militari, dovedite în toate misiunile încredințate și îndeplinite la cote de excelență, atât în țară cât și peste granițe, în teatrele de operații sau misiuni în comandamente și structuri aliate.

Îndeplinirea în permanenţă a unor misiuni multiple şi complexe determină, în mod constant, solicitarea unui efort susţinut din partea întregului personal, fapt ce conferă Batalionului 400 Sprijin „Feleacu” un loc bine definit între structurile Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

În decursul celor 20 ani, militarii de la Batalionul 400 Sprijin „Feleacu” au participat la numeroase misiuni internaționale din care s-au întors în țară mai puternici, mai bine pregătiți, contribuind la consolidarea imaginii României în plan internațional, ca un aliat și un partener serios și loial.

De aceea, primirea drapelului de luptă vine ca o încununare și o recunoaștere a eforturilor lor„, a declarat Dâncu.

Dâncu si-a trasat obiectivul in fruntea Ministerului Apărării.

Meseria de sociolog mă obligă să mă îndrept spre oameni, spre calitatea vieții lor și a familiilor lor. Este una dintre direcțiile de acțiune importante care va configura mandatul meu ca ministru. Resursa esențială a Armatei este omul. La asta, adăugăm arsenalul de înzestrare, apoi un alt punct în această ierarhie este tabloul de politici de apărare NATO și UE care să consolideze celelalte două componente și să aducă plus de reziliență statului român în domeniul securității.

*Alocarea unui nivel de două procente din PIB pentru Apărare, un angajament asumat la nivel național și respectat de toate guvernele României de la semnarea sa, permite țării noastre operaționalizarea unui program de înzestrare ambițios dar pragmatic, menit să ofere armatei capacități militare moderne, cu care să-și poată îndeplini propriile nevoi de apărare și securitate ca țară aflată la Flancul Estic al NATO, dar și angajamentele de contribuție la apărarea colectivă, asumate în cadrul Alianței.

** Anul 2022 va însemna și continuarea programelor de achiziții, categoriile de forțe au nevoie de reconfigurarea stocurilor dar și de îmbunătățirea echipamentelor.

*** Împreună cu întreaga conducere a Ministerului Apărării naționale, vom promova politici în domeniul resurselor umane și programelor de îmbunătățire a calității vieții personalului MApN; ne vom concentra anul viitor și pe asigurarea corecțiilor de natură legistativă și procedurale care să permită abordarea acestor politici pe baze echitabile, sustenabile și adaptate nevoilor militarilor noștri, atât ale celor în activitate, cât și ale rezerviștilor celor aflați în retragere.

Este vremea să luăm măsuri concrete pentru redarea demnității statutului de militar, pe măsura sacrificiilor pe care le fac militarii noștri”, a mai susținut ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *