Lucian Bode: „Suntem pe locul 1 în Europa la ‘vaccinare la chiuvetă’. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”

Politica nationala

România ocupă prima poziție în Europa la vaccinare fictivă și există în țara noastră peste 1.300 de persoane cercetate și peste 500 de dosare penale pentru această infracțiune, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, duminică seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

„De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Interne… știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt „milițieni”. Este fals! (…) Ajungând la polițiști, pe zona de siguranță publică, să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire – dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, «vaccinarea la chiuvetă». Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode, care a vorbit pe B1 TV și despre situația de la frontierele țării.

De altfel, România are și una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE. De la debutul campaniei naționale, în țara noastră au primit măcar o doză de ser aproape 7,9 milioane de persoane. Numărul vaccinaților cu așa-numita doză booster a trecut de 1,89 milioane, arată datele transmise duminică seară de autorități. În total au fost administrate mai bine de 15,6 milioane de doze.

Din punct de vedere epidemiologic, duminică au fost raportate 499 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. La ora de transmitere a bilanțului, numărul pacienților COVID-19 din unitățile sanitare de profil era de 3.190, iar 526 dintre aceștia erau în secțiile de Terapie Intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *