Boc: „Fără concert de revelion în centrul orașului dacă nu va fi impus certificatul verde, dar vom organiza focuri de artificii în mai multe zone”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc a declarat într- intervenție înainte de ședința de Consiliul Local care a avut loc miercuri, 22 decembrie, că vor fi în 3-4 locuri din oraș focuri de artificii, neplătite din bani publici din sponsorizări. S-a luat decizia de a nu organiza niciun concert în centrul orașului de Revelion până nu se impune certificatul verde obligatoriu.

„Am luat decizia care stă în puterea mea și mi-am asumat-o, cu toate criticile de rigoare, de a nu organiza concert de revelion în centrul orașul. Legea ar permite, dar nu ne obligă. Voi organiza concert de revelion dacă se va impune certificatul de vaccinare, așa cum este în continuare la Târgul de Crăciun sau cum este în Uniunea Europeană și va fi în continuare anul viitor. Nu cred că putem lua pauză de la certificatul verde de Revelion și să organizăm concerte de Revelion. Îmi asum această decizie nepopulară de a nu avea concert de Revelion în centrul orașului, am primit aceste critici pentru că oamenii erau obișnuiți să aibă concert de Anul Nou și foc de artificii în Piața Avram Iancu. Dacă nu se impune condiția certificatului verde, nu voi organiza.

Totuși, nu vom trece în 2022 fără să marcăm trecerea dintre ani, dar fără încurajarea și organizarea de evenimente care să atragă persoanele vaccinate și nevaccinate împreună. Vom organiza focuri de artificii din locuri distincte ale orașului, pe care le vom comunica în preajma revelionului pentru că trebuie să obținem autorizațiile necesare și doar după ce vom avea toate aprobările necesare le vom anunța. Vor fi în locuri de unde să se vadă din cât mai multe părți ale orașului focurile de artificii. Nu voi solicita bani de la Consiliul Local pentru asta, vom folosi resursele din sponsorizare astfel încât să nu utilizăm bani publici și vom avea aproximativ 3-4 locații din zone vizibile ale Clujului.

Dacă se va impune certificatul verde vom discuta și vom încerca să organizăm ceva pentru persoanele vaccinate. Nu consider că este discriminare, ci o formă de respect pentru sănătatea publică, statul are obligația de a proteja sănătatea publică și să ia măsuri în această direcție”, a declarat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *