Emil Boc: „Dacă nu ne vaccinăm la sărbătorile următoare vom avea cu o farfurie sau mai multe mai puține la masa de Crăciun”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În debutul ședinței de Consiliul Local de miercuri, 22 decembrie, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a avut un nou mesaj pro-vaccinare. Acesta a susținut că vaccinarea are marele merit de a salva vieți și a evita aglomerarea din spitale, iar la sărbătorile următoare să nu avem cu o farfurie sau mai multe mai puține la masa de Crăciun.

„Eu personal, dar și instituția pe care o reprezint pentru că procentul de vaccinare a depășit 80%, sunt de aceeași părere că în acest moment singura cale pentru a salva viața și pentru a evita aglomerarea spitalelor este vaccinarea. Toate analizeze arată că peste 90% dintre decese au fost în rândul persoanelor nevaccinate. Toate analizele arată că toate persoanele vaccinate nu sunt ferite de riscul infectărilor, dar sunt protejate din perspectiva salvării vieții și a ajunge la terapie intensivă.

Vaccinul, pentru cei care se mai îndoiesc sau cred că nu există COVID-19, are marele merit de a salva viața și de a evita aglomerarea din spitale. Susținem prin toate mijloacele procesul de vaccinare cu toate dozele, vom menține centrele deschise, vom menține finanțarea, iar prin vaccinare vom avea grijă ca la masa de Crăciun de anul viitor să avem același număr de persoane cu același număr de farfurii la masă, dacă nu la sărbătorile următoare s-ar putea să avem cu o farfurie mai puțin sau chiar mai multe. ASta este realitatea crudă.

Mă bazez doar pe date științifice și riguroase, nu pe supoziții. Mesajul meu este în continuare de a recomanda tuturor vaccinarea și de a ne implica și noi la nivel local pentru a susține cu toate mijloacele.

Important e ca noul val să ne găsească fortificați și bine pregătiți din perspectiva vaccinării”. a declarat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *