Românii care poartă mască textilă, amenințați cu amenzi de până la 2.500 de lei

Sanatate

Românii care folosesc o mască textilă în spaţiul public riscă amenzi de până la 2500 de lei. Este ca şi cum nu ar avea mască, a afirmat, într-un interviu acordat Digi24, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Întrebat cum o să fie făcută verificarea în teren, pentru a vedea cine ce mască poartă şi care vor fi indicaţiile pentru agenţi, Bode a precizat că nu este nevoie de indicaţii, ci de lege.

Nu au nevoie de indicaţii, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU şi Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, poliţiştii şi jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri trebuie să aibă fundament legea, nu indicaţiile ministrului”, a precizat Lucian Bode.

„Specialiştii spun că tulpina Omicron se răspândeşte foarte rapid şi transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiţii, portul măştii este esenţial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare”, a adăugat şeful MAI.

Întrebat care este amenda pentru cineva care poartă mască, dar nu este mască chirurgicală, Lucian Bode a replicat: „Este amenda care se aplică pentru portul măştii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *