Cifrele pe 2021 ale lui Moisin de la PNL Cluj si ce a propus deputatul in ultimul semestru

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, a prezentat recent ultimele șase luni de activitate din Parlament. Moisin a organizat si o conferinta de presa dar a transmis si live pe contul sau de facebook… conferinta.

El a prezentat  propunerile pe domeniil  infrastructura,  fondurile europene, administrația publică, digitalizare, justiție, sănătate publică și relații bilaterale cu Franța. Deputatul este avocat de profesie.

Măsuri de îmbunătățire pentru Planul Național de Rezidență

a monitorizat proiectul de lege nr. 190/2021 prin care s-au stabilit ultimele măsuri legislative necesare ca România să poată implementa Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și a depus amendaamente care au fost adoptate. Ele sunt 

posibilitatea ca procedurile de achiziție să înceapă mult mai repede, chiar înainte de aprobarea proiectului din PNRR, pentru a economisi timp în cadrul proiectelor complexe de infrastructură

 

eligibilitatea proiectelor aflate în execuție, dar nefinalizate, din același considerent ca și cel expus anterior

eliminarea unor documente prea birocratice și consumatoare de timp, precum avizul conform din partea Ministerului de resort, care nu se justifică pentru că ar fi dublat procedura de aprobare a proiectelor

autoritățile locale vor putea participa la lucrările Comitetului Interministerial de Coordonare a PNRR pe subiectele legate de activitatea acestora

„În ceea ce privește infrastructura și fondurile europene sunt foarte încântat de faptul că odată ce pachetul legislativ de aprobare a ordonanțelor de urgență ale Guvernului, una din anul 2020 și una din anul 2021, referitoare la mecanismele de implementare ale PNRRau ajuns în Parlament, am discutat cu câțiva specialiști din administrația publică locală, în special din Primăria Cluj-Napoca și am descoperit câteva lucruri care puteau fi îmbunătățite. Moment în care am luat legătura urgent cu colegii mei deputați PNL din comisia de buget finanțe și am convins să semneze trei amendamente”, a declarat Radu Moisin.

Administrație publică și digitalizare

 Acesta a finalizat proiectul de lege privind reglementarea statutului composesoratelor, aflat în prezent în dezbatere publică și în analiza juriștilor din grupurile parlamentare  PNL.

Deputatul dorește o lege a achizițiilor publice cu un cadru eficient de simplificare a procesului de obținere a unor servicii publice de către cetățeni.

Moisin este co-inițiator al unui proiect de lege prin care se interzice instituțiilor publice să solicite persoanelor fizice sau juridice copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de instituțiile statului.

Preocupat de …trotuare

Deputatul a creat un grup de lucru pentru identificarea de soluții legale și economice pentru realizarea de trotuare în interiorul localităților.

Justiție

A  fost inițiatorul actului normativ ce are în vedere simplificarea și digitalizarea ședințelor de judecată, proiectul ce prevede ca plângerile contravenționale să fie soluționate exclusiv în ședințe de judecată online la cererea petentului și cu încuviințarea instanței de judecată. Dacă va fi promulgată de președintele statului, va însemna o reducere substanțială a costurilor din litigiile contravenționale pentru că petenții, de regulă persoane fizice, nu vor mai trebui să străbată întreaga țară pentru a-și susține cauza la judecătoriile competente teritorial (și anume cele de la locul săvârșirii faptei). De asemenea, va însemna o economie foarte mare de timp pentru petenți, judecători, grefieri și avocați.

Vrea închiderea cluburilor care nu respectă măsurile anti-COVID-19

proiect de lege care prevede sancțiuni contravenționale complementare a închiderii temporare a sediului principal sau secundar în care operatorul economic își desfășoară activitatea, respectiv 15 sau 30 zile, în condițiile în care a încălcat conștient și în mod repetat prevederile legale stabilite de Legea 55/2020 ce au drept scop prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Cifrele lui…Moisin

Propuneri legislative inițiate: 12
Întrebări și interpelări: 30
Luări de cuvânt: 6
Declarații politice: 7
Ședințe ale Plenului Camerei Deputaților: 36
Ședințe comune ale Camerei Deputaților și Senatului: 12
Ședințe ale Comisiei juridice, de disciplină și imunități: 29 ședințe, rapoarte și avize emise: 273
Întâlniri cu primari și alți reprezentanți ai autorităților locale având ca obiect probleme legislative: 31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *