Dîncu, PSD Cluj, despre coaliţia PSD – PNL: „În 2024 s-ar putea să candidăm împreună”. Acesta s-a întâlnit cu Klaus Iohannis

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, președinte al Consiliului Național al PSD,  senator de Cluj, sociolog la bază, a declarat, vineri seara, că PSD şi PNL colaborează surprinzător de bine. „N-am crezut că ne putem înțelege atât de bine”, a spus politicianul  la televiziunea de stiri Digi 24.

Întrebat dacă cele două partide ar putea candida împreună la alegerile din 2024,  Dîncu a spus: „Asta rămâne de văzut, ține de parcursul pe care îl vom face în acești doi, trei ani până la alegeri dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună, dar deocamdată și așa este bine, ne păstrăm fiecare identitatea noastră”.

„Vă spun că nu se rupe coaliția, nici anul acesta, nici anul viitor”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

S-a întâlnit cu Klaus Iohannis

Vasile Dîncu a fost întrebat, vineri, la Digi 24, dacă a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, iar răspunsul a fost afirmativ.

 

„Da, am avut o întâlnire în sensul acesta. M-am întâlnit și în alte situații cu o președintele României. Președintele României este șeful Armatei până la urmă, este comandantul suprem al Armatei”, a spus Dîncu.

El a precizat că a discutat cu președintele României prioritățile pentru acest an, riscurile care există și modul prin care se va reuși integrarea în buget.

„Principalul lucru pe care ni l-a spus președintele și asta a spus-o la mai mulți miniștri, care au fost acolo, cu ce ne poate ajuta din funcția pe care o deține și în ce fel poate să ne sprijine pe noi ca să ne atingem obiectivele, inclusiv în PNNR, dar și celelalte obiective. A fost un fel de mână de ajutor pe care ne-a întins-o, pentru ca să putem lucra împreună mai eficient”, a spus Dîncu.

Acesta a mai spus că nu a văzut în guvern niciodată nicio asperitate și niciun fel de diferență sau de partajare pe baza apartenenței politice a miniștrilor, a unor proiecte.

„Lucrăm împreună miniștrii liberali și miniștrii de la PSD și UDMR. De asemenea, nu am avut niciodată un conflict. Premierul colaborează cu noi în mod egal, indiferent de partidul de la care facem parte. Pot să spun sincer că în afară de acest dialog, dar și acest dialog, un dialog de la distanță, care nu are substanță, că de foarte multe ori dialogul dintre domnul Rafila și domnul Cîțu se referă la lucruri diferite, după cum am observat eu, pentru că unul este dintr-un Parlament care se află acum în vacanță și celălalt este din focul bătăliei cu pandemia. Eu cred că în proxima ședință pe care o facem în coaliție vom rezolva cele mai importante teme și inclusiv cele care au făcut obiectul dezbaterii”, a spus Vasile Dîncu, citat de Agenția de presă Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *