Veste bună. Infecția cu Omicron îmbunătățește imunitatea și față de tulpina Delta

Sanatate

Un nou studiu de cercetare sugerează că infecţia provocată de varianta Omicron a noului coronavirus îmbunătăţeşte capacitatea sistemului imunitar de a neutraliza varianta Delta.

Potrivit studiului sud-african, care nu a fost deocamdată examinat de alţi cercetători internaţionali prin procedura peer-review, a descoperit că persoanele infectate cu varianta Omicron, în special cele vaccinate, dezvoltă o imunitate îmbunătăţită împotriva variantei Delta.

Noua cercetare a înrolat 33 de persoane vaccinate şi nevaccinate care au fost infectate cu varianta Omicron în Africa de Sud, conform Agerpres.

Deşi autorii studiului au descoperit că neutralizarea variantei Omicron a crescut de 14 ori în primele 14 zile după înrolarea voluntarilor, ei au constatat, de asemenea, că a existat şi o creştere de 4,4 ori a capacităţii de neutralizare a variantei Delta.

„Creşterea imunităţii de neutralizare a variantei Delta la indivizii infectaţi cu Omicron ar putea rezulta din scăderea abilităţii variantei Delta de a îi reinfecta pe acei indivizi”, au explicat autorii studiului.

Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, a declarat luni pe Twitter că dacă varianta Omicron se va dovedi în final mai puţin patogenă, aşa cum indică situaţia medicală din această ţară, atunci ea „va contribui la eliminarea variantei Delta”.

Potrivit unui studiu sud-african recent, există un risc mai mic de spitalizare şi de forme severe de COVID-19 la persoanele infectate cu varianta Omicron în comparaţie cu cele infectate cu varianta Delta, însă autorii acelei cercetări au spus că rezultatul s-ar putea datora unei imunităţi ridicate în rândul populaţiei generale.

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, detectată pentru prima dată în Africa de Sud şi în Hong Kong în luna noiembrie, s-a răspândit de atunci în lumea întreagă şi ameninţă să copleşească spitalele şi să strice planurile de călătorie ale multor oameni în perioada sărbătorilor de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *