Florin Cîţu îl atenţionează pe Virgil Popescu, după apelul acestuia pentru români să nu îşi plătească facturile până nu sunt corectate

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Preşedintele PNL Florin Cîţu a criticat, miercuri, la DCNews, afirmaţia ministrului Energiei, Virgil Popescu, care spusese că românii care nu primesc facturile compensate ar trebui să nu le plătească până acestea nu sunt corectate de către furnizori. ”Dacă a spus aşa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plăteşti factura. Aşa ceva nu se poate face”, a spus Cîţu, precizând că se va ajunge ca oamenii să nu mai plătească nici taxele.

”Haideţi să nu creăm probleme, pentru că fără cadru legal, dacă nu plăteşti factura, vor fi penalităţi, ar după penalităţi ţi se taie curentul. Nu l-am auzit pe domnul Popescu dar, dacă a spus aşa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plăteşti factura. Aşa ceva nu se poate face”, a comentat Cîţu. El a arătat că trebuie să fim foarte atenţi dacă îi îndemnăm pe oameni să nu plătească factura, pentru că ”nu vor mai plăti taxe şi e complicat”. ”Eu zic să respectăm legea. Guvernul are datoria să găsească, dacă sunt facturi greşite, iar prin instituţiile statului să meargă şi să-i sancţioneze pe cei care au greşit”, a mai afirmat Florin Cîţu. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirma, marţi, după şedinţa conducerii PNL, că acei consumatori casnici care au primit facturi calculate greşit nu ar trebui să plătească până când când nu li se reface factura. „Evident, dacă vine următoarea factură şi aceea nerefăcută, eu cred că până la urmă se poate merge la retragerea licenţei acelui furnizor care nu respectă legea, pentru că nu poţi să te joci cu nervii oamenilor”, a spus Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *