Theodor Paleologu, despre AUR: „Insulte grobiene, cu năduf, dar cu un element nou, ameninţările cu violenţă fizică”

Politica nationala

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a afirmat, pe pagina sa de Facebook, că în decursul timpului a primit nenumărate insulte şi din toate direcţiile: PSD, PRM, USR, AUR şi chiar PNL şi PMP. La acestea se adaugă alte „nenumărate insulte” adresate tatălui său.

În acest context, Paleologu susţine că „insultometrul” său a devenit un instrument extrem de fiabil.

„1) Valul PSD/USL: erau insulte grobiene, triviale, dar parcă fără prea multă implicare emoţională.

2) Valul USR: insulte la fel de grobiene, dar cu maximă implicare emoţională, cu năduf.

3) Valul AUR: insulte grobiene, cu năduf, dar cu un element nou, ameninţările cu violenţă fizică. Iată un mic florilegiu: „avem nevoie de război civil, ca să vă omorîm pe toţi trădătorii de neam”; „ne-ar trebui nişte brigăzi roşii să împuşte intelectualii trădători”; „o să vin la Casa Paleologu să te iau la bătaie”; „abia aştept execuţii publice prin spînzurare”.

„E bine că se trezesc diferiţi politicieni să denunţe violenţele celor de la AUR. Dar ar fi şi mai bine, dacă ar conştientiza că au contribuit şi ei la instalarea progresivă a unui climat deleter. Poate vom înţelege, în sfîrşit, cu toţii că mitocănia generalizată este o cianură pentru viaţa în societate şi că distruge lent dar sigur regimul democratic”, a conchis Paleologu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *