Dragoș Damian, la Clujul Politic LIVE!: „Digitalizarea ar putea duce la reducerea locurilor de muncă”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Invitat în emisiunea Clujul Politic LIVE!, directorul Terapia Cluj, Dragoş Damian, a vorbit despre perspectiva digitalizării, care va duce la reducerea locurilor de muncă. Acesta a dezbătut alături de realizatorul Tiberiu Fărcaș și analistul politic Gabriel Nasra situația fabricilor din România, problema facturilor la energie și tema reindustrializării.

„Trebuie să existe o recunoaștere a acestei nevoi de industrializare, pentru că dacă nu există atunci, nu va exista nici următorul pas iar guvernanții, autoritățile, să sprijine acest tip de proiect.

Sigur, putem sprijini digitalizarea, putem sprijini industriile creative, putem sprijini HoReCa, însă mă tem că pe termen lung, având în vedere și mobilitatea creată de digitalizare, se vor închide multe locuri de muncă, față de posibilitatea de a deschide, de a reconverti aceste locuri de muncă în zona industrială.

Am avut ceva vreme în urmă o situația aproape hilară, în care eram la un supermarket, mergeam pe zona de plată – self payment. Era o doamnă care era casieră și care mă striga `haideți la mine că e casa liberă`. Sigur, m-am dus la dânsa pentru că mi-a fost frică că dacă o să se transforme supermarket-ul într-un self payment, doamna casieră își va pierde job-ul pentru că evident există mașini care monitorizează câți se duc pe la self payment, câți se duc pe la casele umane și la un moment dat se va lua o decizie să mergem doar self payment. Deci, atenție, că digitalizarea, sigur și automatizarea, robotizarea din fabrici, evident va reduce numărul de locuri de muncă față de o posibilitate de a industrializa, mai accelerat, mai cu cap România„, a declarat Dragoș Damian, la Clujul Politic LIVE!.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *