Masă caldă de 15 lei pentru elevii din patru școli clujene

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Clujului a anunțat joi, 17 februarie, într-o intervenție telefonică la Napoca Live, că elevii din patru școli clujene vor beneficia de o masă caldă în valoare de 15 lei, în urma unui program guvernamental realizat în parteneriat cu Ministerul Educației.

Cele trei școli alese de Inspectoratul Școlar în parteneriat cu ministerul sunt „Nicolae Bălcescu”, Colegiul Tehnic „Napoca: și Colegiul Pedagogic, iar finanțarea de la minister este de 10 lei, urmând ca municipalitatea să completeze cu 5 lei per elev, ajungându-se astfel la 15 lei / elev.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a adăugat o școală nouă în acest program Masă Caldă, din Someșeni, care va fi finanțată integral de la bugetul local.

Boc a convocat o ședință de Consiliul Local extraordinară pentru luni, 21 decembrie, în care va fi aprobată finanțarea de 300.000 euro pentru acest program masă caldă.

„Luni voi convoca o ședință de Consiliul Local extraordinară pentrui că s-a aprobat printr-o hotărâre de guvern un program de masă caldă la trei școli din Cluj. Bălcescu, Napoca și Colegiul Pedagogic. Acestea au fost stabilite de Inspectoratul Școlar în colaborare cu Ministerul Educației. Ei au stabilit 10 lei pentru o masă caldă, dar noi de la bugetul local mai punem 5 lei pentru că nu poți avea o masă caldă cu 10 lei.

Și noi am mai adăugat o școală, care e finanțată integral de la bugetul local pentru această masă caldă. Este vorba de școala din Someșeni, unde învață mulți copii din familii cu venituri reduse. În total e vorba de o investiție suplimentară de 300.000 de euro”, a declarat primarul Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *