Situație tensionată în PMP. La Congres, Diaconescu urmează să fie înlocuit, Tomac vrea în PNL, iar AUR curtează PMP Diaconescu

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

PMP-ul, partid conservator, are astăzi Congres, contestat de președintele Cristian Diaconescu, ex-pesedist, dar consfințit de justiție. Congresul a fost convocat statutar de filiale iar Eugen Tomac, fost președinte PMP, vrea să revină în funcție în locul lui Diaconescu. Șansele sunt mari pentru că majoritatea filialelor îl susțin. De ce? Pentru că Tomac a intrat în negocieri de fuziune cu PNL, care i-a promis diferite posturi și funcții. 

Pe de altă parte, Diaconescu vrea să-și păstreze funcția dar și coloratura conservatoare a PMP-ului, liberalii fiind mai mult de centru.

”Am luat decizia de a convoca congresul Partidului Mişcarea Populară cu singurul scop de a reaşeza partidul pe un făgaş al normalităţii. Noi nu organizăm un congres împotriva cuiva, însă este firesc să punem capăt unor practici care nu au nimic în comun cu democraţia şi activitatea unei instituţii politice născute din dorinţa de a fi altceva pe scena politică. (…) Atunci când un partid politic intră într-un asemenea blocaj, apelează la instrumentele democratice ce stau la baza formaţiunii şi totul se reaşază prin vot. Vot care se va da în cadrul congresului de pe 19 februarie”, scria Tomac pe Facebook, pe 7 februarie.

Pe turnantă a apărut AUR, iar co-președinntele acestuia, George Simion, a intrat în Conferinta Nationala a PMP prin Zoom si a ofertat PMP pentru o fuziune cu AUR sau chiar sa faca un Pol Conservator, împreună cu alte grupări politice deși AUR este ultranaționalist nu neapărat conservator. Simion a declarat pentru AGERPRES că partidul său nu doreşte să coopereze în viitoarea guvernare cu un PMP „condus de Tomac”.”Publicul ar trebui să ştie că AUR face alianţă doar cu românii şi, în rest, noi nu vrem să cooperăm cu un PMP în viitoarea guvernare, cu un PMP condus de Tomac”, a afirmat Simion, citat de Agerpres.

Situația e tensionată. Președintele PMP Cluj, ex-senatorul Lungu e de partea lui Tomac și vrea în PNL, așa cum a declarat acum o lună pentru Ziua de Cluj.

Vom reveni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *