Cel mai activ consilier local clujean a realizat bilanțul problemelor din Mănăștur

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Unul dintre cei mai activi și dedicați consilieri locali din Cluj-Napoca este userista Adriana Cristian. Aceasta a realizat recent o incursiune printre problemele cartierului Mănăștur, după ce realizeze una în cartierul Gheorgheni, dar și în alte zone ale orașului.

Adriana Cristian a prezentat reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca probleme identificate în Gheorgheni, precum cele referitoare la spațiile verzi sau legate de ecologizare.

„Politica în stradă. Săptamâna cartierului Mănăștur

Încep prin a spune că am fost uimită cât de curat e prin comparație cu cartierul Gheorgheni. Ghenele de gunoi, asflatul și chiar și strada erau proaspăt aspirate sau spălate.
Problema cea mai mare a cartierului e de departe cea a lipsei locurilor de parcare, problemă care se răsfrânge și asupra puținelor locuri verzi ce momentan sunt fie îngrădite, fie folosite ca locuri de parcare și asupra trotuarelor.

Cu atât mai mult ar trebui investit în spațiile verzi, amenajându-le minimal însă eficient pentru a deveni mici enclave atractive pentru mănăștureni.
Baza sportivă intră în ultima fază de amenajare și chiar dacă e binevenită nueste suficientă pentru un cartier atât de dens. Evident sunt și vor fi probleme cu parcarea și aici în condițiile în care cea din vecinătate va fi insuficientă.

Voi mai merge și weekendul acesta la invitația unor clujeni pentru a identifica problemele și a le aduce în fața administrației spre rezolvare.

Vineri am avut o întâlnire promițătoare la Primărie cu dir. Tehnic, cel al spațiilor verzi și cel de ecologizare urbană în care am prezentat o parte din problemele identificate în cartierul Gheorgheni. Voi avea astfel de întâlniri lunar și așa cum am promis voi depune rapoartele vizitelor în cartiere pentru a obține soluții și termene de implementare a acestora”, a scris Cristian.

5 thoughts on “Cel mai activ consilier local clujean a realizat bilanțul problemelor din Mănăștur

  1. Las pentru a patra oară acest mesaj, dar sigur cu același rezultat : zero. Am mai spus și repet : zona blocurilor din cartierul Plopilor Nord cuprinsă între străzile Plopilor și Sesului este deplorabila. Alei crăpate, borduri rupte, ghene de gunoi murdare, mașini parcate pe spațiile verzi, rahat de caini, mii de mucuri de țigări aruncate pe jos etc. 2.In 2021 s-au desființat garajele metalice din spatele blocurilor turn vecine cu Parcul Babeș. S-a construit o parcare frumoasa, dar care are o hibă mare. Pe latura dinspre parc copacii sunt aproape de gard, iar coroana acestora acoperă peste jumătate din cele cca 80 de parcări existente in proximitate. Dimineata se văd pe autoturisme zeci, sute de excremente ale păsărilor ce trag peste noapte in acei copaci. Cad uscături pe mașini și se impune toaletarea acestora pt. a se proteja astfel autoturismele oamenilor, total nemulțumiți, care aduna semnături pentru o petiție comuna către Primărie. Sesizările sunt absolut reale și cred ca edilii Clujului ar trebui sa vadă aceste probleme și sa le corecteze. Precizez ca sunt cu toate impozitele plătite la zi și nu sunt un om simandicos, cu fițe care vrea sa se afle in treaba.

  2. .In 2021 s-au desființat garajele metalice din spatele blocurilor turn vecine cu Parcul Babeș. S-a construit o parcare frumoasa, dar care are o hibă mare. Pe latura dinspre parc copacii sunt aproape de gard, iar coroana acestora acoperă peste jumătate din cele cca 80 de parcări existente in proximitate. Dimineata se văd pe autoturisme zeci, sute de excremente ale păsărilor ce trag peste noapte in acei copaci. Cad uscături pe mașini și se impune toaletarea acestora pt. a se proteja astfel autoturismele oamenilor, total nemulțumiți, care aduna semnături pentru o petiție comuna către Primărie. Sesizările sunt absolut reale și cred ca edilii Clujului ar trebui sa vadă aceste probleme și sa le corecteze. Precizez ca sunt cu toate impozitele plătite la zi și nu sunt un om simandicos, cu fițe care vrea sa se afle in treaba.

  3. Canalizarea parului din spate de la Minerva si pana la Baza sportiva „La Terenuri”, cred ca ar fi o idee buna!

  4. << a 34-a SCRISOARE CIVICA DESCHISA

    Stimati Consilieri Locali si Judeteni ai Clujului,
    Distinsi politruci si politrucizati,
    Domnilor jurnalisti,
    Dragi cetateni si civici din Cluj si Diaspora,

    Aduceti Primarul la problemele grave ale Clujului si proiectele cu fonduri europene periclitate, pentru ca foarte putini sunt interesati de logoreea cu “schengen” si “coeziunea” UE, unde nu conteaza parerea lui.

    A fost ales si e bine platit cu 6000 euro/luna + sporuri, sa administreze Clujul nu sa piarda vremea cu problemele altora.
    Salvati putinul timp in beneficial cetatenilor daca doriti sa va mai urmarim PRESA obedienta si aservita unui mitoman desuet si anacronic !!!

    Dl. Boc a inventat, initiat si promovat public in Decembrie 2020: LISTA RUSINII Clujului, proiect ce este foarte puternic sustinut de societatea civica, care s-a implicat, a finantat si a implementat cu profesionalism acest proiect, ce NU este criticat de nimeni ci dorit si chiar aprovizionat cu mii de date, informatii de clujeni, pana in 2024.
    Atunci se va pune punct EPOCII BoKemone/ “LaBelleBoK” de 20 de ani si vom intra intr-o noua configuratie.

    In numele civicilor, va rugam sa-l intrebati pe Dl. Primar Emil Boc daca a citit nemultumirile si propunerile trimise de clujeni in ultimul raport lunar, deoarece avem sesizari ca nici dansul si nici Dl. Tarcea nu tin cont de singurul lor proiect realizat in termenele fixate, in parteneriat cu societatea civica clujeana.
    Restul proiectelor sunt grav intarziate si creaza nemultumiri crescande si mult stress clujenilor, precum si prabusirea PNLcj de la 25% dintre TOTI clujenii in 2020 la sub 12% acum.
    Oare, acesti “alesi” l-au abandonat fara sa informeze societatea civica, desi are finantare pana in 2024 cand va fi GATA si bun de RECEPTIE FINALA/votul clujenilor ?

    Acuma sincer, pe clujeni nu-i intereseaza plimbarile la BRUX pe persoana fizica in care isi exprima propriile opinii personale, fara mandat de la Consiliul Local sau Guvern sau vreo organizatie clujeana. Asa ca il invitam pe Primarul Emil Boc sa raspunda la problemele pentru care a fost ales si platit de la Bugetul Local cu cca. 31.500 lei/luna + sporurile (pana in 2024, cand e recomandabil sa plece cat mai repede la BRUX), prezentate in:

    LISTA RUSINII Clujului / octombrie23

    (proiect la initiativa primarului si de suflet al D-lui Emil Boc, finantat/implementat de societatea civica clujeana si presa non-obedienta)

    Grupului civic AdHoc clujean de urmarire, monitorizare, sinteza a activitatii Primarului, Consilierilor locali, Staff-ului Primariei si Unitatilor subordinate, prezinta RAPORTUL pe luna OCTOMBRIE 2023:

    Documentul este realizat ca un colaj sincretic folosind AI si cu detalii la https://www.facebook.com/hadrian.aurelian

    click pe Kovesi-smile
    https://tenor.com/view/kovesi-smile-pretty-happy-cut-it-gif-17010913 >>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *