Doi consilieri locali USR Cluj au ieșit la curățenie împreună cu Primăria și ecologiștii în viitorul Parcul Est

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Consilierii locali Alexandra Oană, liderul de grup USR și Dinu Ionescu au participat împreună cu Primăria și diverși voluntari la o amplă actiune de ecologizare în Parcul Est. Initiativa este una proprie ecologistilor clujeni.

”Nu putem aștepta finalizarea proiectului, care va dura ani buni de acum înainte, pentru a face curat în viitorul Parc Est!

Împreună cu colegii mei și un grup de voluntari am demarat ieri, cu sprijinul Direcției de Ecologie Urbană, o primă acțiune de ecologizare în perimetrul parcului.

Lacul, pârâul Becaș, ochiurile de apă, pâlcurile de vegetație fac din acest loc unul deosebit de pitoresc.

E important ca proiectul de amenajare a parcului să țină cont de toate aceste elemente naturale, cât și de faptul că zona este un refugiu pentru numeroase specii, iar intervențiile să conserve cât mai mult posibil frumusețea naturală a locului.

Din păcate, în prezent, zona parcului e mai degrabă un coș de gunoi și un loc de depozitare pentru lucrurile de care orașul nu mai are nevoie.

Ieri am reușit să facem curat de-a lungul șoselei și “la salcie”, însă pentru un impact pe termen lung sunt necesare acțiuni susținute pentru a colecta reziduurile strânse de-a lungul anilor și pentru a împiedica acumularea de noi deșeuri.

Este nevoie de o barieră care să stopeze tranzitul auto prin perimetrul parcului, precum și de măsuri care să descurajeze abandonarea de deșeuri în viitor.

Cu intervenții minimale, clujenii s-ar putea bucura, încă de pe acum, de acest loc de plimbare și ieșit în natură.

Vă reamintesc că Studiul de Fezabilitate pentru Parcul Est este în dezbatere publică până în 13 aprilie, urmând apoi ca acesta să ajungă la vot în Consiliul Local și ulterior să fie demarate procedurile de expropriere. Licitația pentru execuția proiectului va fi lansată, cel mai probabil, în 2023.

Mulțumim tuturor tuturor celor care au participat, cu mic cu mare, la acțiunea de ieri, în special părinților care au venit însoțiți de copii.

Doar așa îi putem educa pe cei mici în spiritul respectului pentru natură.”, a postat pe facebook Oană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *