Mihai Goţiu: „PSD-ALDE nu vrea o dezbatere reală pe tema Legilor Justiţiei”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Senatorul USR Mihai Goţiu a declarat, joi, că termenele fixate de Biroul permanent al Senatului pentru dezbaterea legilor justiţiei arată modul discreţionar în care PSD-ALDE guvernează, afirmând că „înghesuirea” acestora cu legea bugetului de stat arată că nu se doreşte o dezbatere reală.

„Aţi asistat astăzi la un moment în care PSD şi ALDE fac dovada felului în care înţeleg să guverneze şi să legifereze, un mod haotic, iresponabil, discreţionar. Au venit şi au convocat o şedinţă de Birou Permanent la ora 12:00 şi nu aveau oameni, doar pentru a da nişte termene abuzive. În afara programului de lucru s-au pus termene de depunere a amendamentelor sâmbătă şi duminică, în condiţiile în care în plen am votat cu totul alt program de lucru. Înţeleg că acum vor face program de permanenţă unor comisii doar pentru a face pe repede înainte”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu, membru în Biroul Permanent al Senatului.

Gotiu a afirmat că deşi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că doreşte ca legile justiţiei să fie dezbătute, termenele fixate arată contrariul.

„(…) ultimul lucru pe care şi-l doresc este o dezbatere reală pe aceste legi. Faptul că au pus aceste termene luni şi înghesuie şi legea bugetului şi legile justiţiei pe repede înainte cred că ultimul lucru care se poate spune este că puterea doreşte dezbatere pe aceste legi în mod real”
, a spus Goţiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *