Consilierii locali USR Cluj, la datorie în Consiliul Local. 6 inițiative din 8 propuse le-au fost aprobate în Consiliul Local

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În cadrul ședinței Consiliului Local Cluj-Napoca de miercuri, 4 mai, consilierii locali USR au avut 8 propuneri de inițiative, din care au fost aprobate 6 dintre acestea.

Astfel, ședința de ieri a fost una productivă pentru consilierii locali Alexandra Oană, Adriana Cristian, Radu Boloveschi, Dinu Ionescu și Arpad Sebesi.

🟢 A fost acordat titlul de cetățean de onoare al municipiului d-nei Doina Cornea, prin proiectul propus de Alexandra Oană.

🔴 A fost extinsă asocierea pentru restaurantul McDonalds din Mănăștur pe următorii 25 de ani, investitorul asumându-și refacerea acestei zone. În comisia de specialitate, Adriana Cristian a încercat, dar fără succes, să obțină reducerea duratei asocierii la 5 ani, pentru a organiza în acest timp o consultare extinsă a locuitorilor din zonă și să redea spațiul tuturor clujenilor.

🟢 A fost aprobat programul de finanțare a cursurilor de abilități digitale pentru profesori, propus de Sebesi Árpád, iar regulamentul avansat de administrație a fost îmbunătățit cu prevederi suplimentare de transparență privind cheltuirea banilor publici.

🟢 Am cerut revizuirea regulamentului de alocare a fondurilor pentru cluburile de sport clujene pentru a descuraja comportamentul nesportiv.

🟢 A fost aprobată consolidarea cadastrală a imobilelor școlii generale O. Ghibu, iar propunerea Alexandrei Oană de extindere a școlii asupra parcelelor cu interdicție de construire a fost acceptată de către administrație.

🔴 A fost aprobat concursul de soluții pentru parcul Bună-Ziua, iar propunerea colegilor noștri de a dezvolta tema de proiectare alături de cetățenii din zonă nu a avut parte de deschidere din partea administrației locale. Concursul va fi lansat pe baza criteriilor stabilite de către administrație.

🟢 A fost aprobat un PUZ pe str. Dionisie Roman, Între Lacuri, care prevede și construirea unei clădiri ce va fi transferată în proprietate publică spre a fi folosită drept creșă și grădiniță.

🟢 A fost aprobată prelungirea unor contracte pentru locuințe de serviciu, iar Adriana Cristian a cerut crearea unei strategii de locuire accesibilă pentru tineri, medici rezidenți sau profesori debutanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *