Grindeanu, replica pentru Drulă: „Lucrurile în România se mişcă şi fără rangă”. Ce spune despre Autostrada Transilvania

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a comentat situația infrastructurii din România care stă altfel decât o prezintă fostul ministru de la Transporturi, Cătălin Drulă și îi face președintelui USR o listă cu minusurile din mandatul său. 

„Cătăline, rămâne cum ți-am mai spus!

În 8 luni de mandat te-ai remarcat prin 4 lucruri:
1. Zero km de autostradă,
2. Ranga de la metrou,
3. Cablajele din birou ca să te înregistrezi singur (premieră absolută în domeniu),
4. 3 (trei) milioane de dolari în cont.

Atât și nimic mai mult”, i-a transmis Grindeanu lui Drulă pe contul de Facebook.  

În ce privește situația lucrărilor la Autostrada Transilvania, Grindeanu a precizat că licitația pentru proiectarea și execuția sectorului de autostradă Chețani – Câmpia Turzii se află în ultima etapă de evaluare, estimându-se semnarea contractului în luna august.

De asemenea, proiectarea și execuția tronsoanelor Poarta Sălajului – Zalău și Zalău – Nușfalău, inclusiv Tunelul Meseș, se află în etapa a doua a licitației.

În cazul sectorului Suplacu de Barcău – Chiribiș, licitația se află în reevaluare oferte, termenul estimat pentru comunicarea rezultatului procedurii fiind luna august 2022, a mai transmis ministrul Grindeanu. 

Recent liderul USR Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a anunțat că cel mai puternic constructor din România, firma UMB, a oprit lucrările la Autostrada A3 Transilvania între Cluj și Zalău, pe sectorul de 42 km dintre Nădășelu și Poarta Sălajului. Potrivit acestuia șantierul de pe A3 ar fi „înghețat” chiar în mijlocul verii, perioada în care trebuia să se atingă vârful de productivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *