Se lansează Institutul politic REPER

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Noul partid REPER, format din membrii ai fostului PLUS, formațiune politică înființată după demisia lui Dacian Cioloș din USR, va lansa o  școală pentru viitori politicieni, la Cluj-Napoca, a anunțat astăzi într-o conferință de presă copreședintele reper, Dragoș Pîslaru.

Acesta se va numi Institutul politic REPER și va fi coordonată de filosoful Ciprian Mihali (foto), profesor universitar la Facultatea de Istorie și filosofie UBB.

”Vorbim despre o școală în care viitorii candidați în alegerile locale sau parlamentare să se poată pregăti în domenii care țin de etică politică, de administrație, tehnică legislativă, bugete, etc. Cursurile vor fi deschise celor interesați chiar dacă aceștia nu sunt membri ai Partidului REPER. Chiar săptămâna viitoare va începe o campanie de fundraising pentru noul institut. Acum avem  deja resurse pentru înființare și pentru primele luni de funcționare. Vor fi cursuri online, avem deja un parteneriat cu una dintre cele mai performante platforme de învățare la distanță. Vom avea o abordare modulară cu elemente sincrone, unde profesorul îi strânge pe toți participanții la curs, urmate de module pe care cursanții le pot parcurge singuri, după ce ies de la serviciu”, a spus eurodeputatul Dragoș Pâslaru.

Institutul va face cursuri pentru membrii, viitori candidați la locale și parlamentare dar va fi deschis pentru comunicate si chiar restul partidelor. De asemenea va avea un consiliu științific. 

Din 2000 aceste institute ale partidelor au murit în România. În Occident toate partidele serioase au astfel de institute de politologie, a mai spus Pîslaru.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *