Kelemen Hunor, UDMR: am avut o campanie pro activa, centrata pe problematica Transilvaniei

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Kelemen Hunor, președintele UDMR,a susținut o conferință de presă, ultima, la sediul de campanie de la Prezidiul Executiv al  partidului din Cluj.

Iată principalele declarații:

– am inceput campania tot aici la Cluj, tot aici o vom incheia, dar campania de mobilizare o vom i.ncheia sambata dimineata.

Ne-am propus trei obiective majore :

  • valorile transilvanene,
  • viitorul Transilvaniei
  • ceea ce e bun pentru Ardeal e bun si pentru România

– Noi am spus că e nevoie de o siguranță din toate punctele de vedere a alegătorilor. Noi am făcut propuneri realiste, din punctul de vedere al creșterii economice.

– Dacă nu se întâmplă ceva România va avea o creștere de 4 -5 la sută, poate exista o susținere bugetară a posibilităților alegătorilor.

-Noi am vorbit și de problemele alegătorilor noștri.

-Noi am spus cinstit, clar, că respectarea promisiunilor din 1918 e o așteptare onestă de la statul român.

-Am propus câteva clarificari în legislația statului român privind folosirea limbii materne, a simbolurilor maghiare

  • i-am scris lui Ciolos, la liceul maghiar, cel cu probleme din Mures, nu se iau salariile de 2 luni, este inacceptabil sa ne jucam cu soarta oamenilor. Nu conteaza acuzatiile unui procuror, dupa mine nefondate, dar nu ne putem juca cu soarta copiilor si pedagogilor. Procesul e alta problema.
  • O alta problema e cea cu Sumuleu Ciuc (cel mai mare pelerinaj romano-catolic al minoritatii maghiare n.r.) Noi cerem demiterea ministrului Culturii si a unui secretar de stat, trebuie un semnal de la guvern ca nu e strategia guvernului ci greseala celor doi si trebuie demisi, asta ar fi semnalul. E unic ca reprezentanti ai statului roman sa ceara UNESCO respingerea dosarului. Cum sa nu fie acest pelerinaj parte din patrimoniul imaterial al umanitatii.
  • – nu comentez ce spun politicienii din Ungaria
  • ceea ce pentru unii e bucurie, pentru altii e pierdere. Ca sa mergem inainte trebuie sa vorbim cinstit si corect. Asta nu inseamna ca trebuie sa privim spre trecut ci sa discutam clar despre ce ne uneste, sa discutam dspre viitor si prezent, care e comun. Ungaria si Romania trebuie sa faca un front comun, impreuna cu Visegradul, pentru a propune niste reforme constructive la Bruxelles.
  • ma deranjeaza foarte mult ca nu am intrat in spatiul Shengen.

Kovacs Peter, sef campanie electorală și președinte executiv

  • am avut o campanie pro activa, centrata pe problematica Transilvaniei
  • cu buna stiinta am vrut sa provocam, dar fara sa jignim, cand am discutat de descentralizare, aiesit scandal apoi, la cateva zile, cateva partide vroiau sa salveze Romania de Teleorman, Si atunci nu a iesit scandal

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *