USR Cluj vrea mai multe linii de transport nocturn

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Doi consilieri USR Cluj propun un proiect de hotărâre de consiliul local pentru dezvoltarea transportului de noapte în municipiul Cluj-Napoca. Concret, consilierii Alexandra Oană și Radu Boloveschi au propus un proiect pentru a extinde atât aria de acoperire, cât și orarul de funcționare a transportului nocturn. Concret, au propus:

✅ înființarea a două noi linii de transport de noapte: 49N pe ruta Grigorescu – Centru – Zorilor și Aeroport Express pe ruta Autogară – Gară – Centru – Aeroport
✅ extinderea programului de operare a curselor și după ora 01:00
✅ operarea exclusiv cu vehicule electrice a serviciului de noapte
✅ acceptarea abonamentelor și a biletelor valabile în timpul zilei și pentru transportul de noapte
 
”Într-un oraș universitar, cu o viața culturală dinamică și cu o populație studențească numeroasă, transportul nocturn este, în prezent, departe de a răspunde adecvat nevoilor comunității. Pe timpul nopții circulă doar o singură linie, 25N, ce operează până la ora 01:00 și deservește doar axa Est-Vest, fără a conecta obiective vitale pentru comunitate, precum: gara, autogara, aeroportul sau campusurile universitare”,  explică consilierul local Alexandra Oană.
 
 
”Facem apel la celelalte partide și către instituțiile abilitate la dialog pe marginea acestor măsuri, astfel încât să poată deveni realitate începând cu 2023. Transportul public este coloana vertebrală a oricărei comunități urbane, iar un oraș precum Cluj-Napoca are nevoie de un transport de noapte eficient”, mai susțin cei doi consilieri locali. 
 
Propunerea acestora va fi supusă la vot în următoarea ședință a Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *