Vasile Dîncu, președinte interimar PSD Cluj, despre regionalizare: ”În acest moment totul depinde de centru”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senatorul Vasile Dîncu, președinte interimar PSD Cluj a deschis iar o temă despre care se referă regulat, din timp în timp, dar căreia, politic nu i s-a găsit rezolvare.

„Dacă Marcel Ciolacu va reuși să facă și o reforma a administrației și o descentralizare pe care am început-o acum vreo șapte-opt ani, să descentralizăm și încet, încet să mergem spre o formă de regionalizare rațională, dar care este dorită de comunitățile locale pentru că avem nevoie de putere pentru comunitățile locale. În acest moment totul depinde de centru, de Capitală. În acest moment aceasta este principala nemulțumire a ardelenilor, iar dacă vom reuși să facem acest lucru, începe o nouă eră pentru social democrația din Transilvania, pentru că social democrația s-a inventat în Transilvania, nu în sud. Ce s-a inventat în sud a fost social democrația cominternistă”, a explicat Vasile Dîncu la conferința de alegere a tineretului social-democrat TSD Cluj, relevă cotidianul generalist Făclia de Cluj.

Dâncu a mai spus că oamenii sunt dezgustați de politică.

„Nu este foarte simplu să faci politică pentru că nu sunt condiții ca să faci politică foarte serios pentru că oamenii nu au încredere în instituții, în stat, în nimic. Este foarte ușor să te descurajezi când faci politică. Dincolo oligarhia care s-a născut în orașele Transilvaniei în ultimii 20 de ani de la Alianța DA încoace, este că oamenii nu mai cred că schimbarea este posibilă. Oamenii s-au mulțumit să fie așa. Spunem că orașul nostru are cinci stele ca și cum mâine ar avea cinci stele. Orașul nostru pute îngrozitor iar asta pe foarte mulți nu-i mișcă”, a spus președintele PSD Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *