Istoricul clujean Cristian Manolachi în emisiunea AGORA: ”Reminescențe ale ideologiei legionare găsim și acum în politica românească”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Istoricul clujean Cristian Manolachi a fost invitatul emisiunii AGORA găzduită pe pagina de facebook Clujul Politic, marți, 26 septembrie.

În emisiunea realizată de jurnalistul Tiberiu Fărcaș a fost dezbătută cartea ”Revolverul Arhanghelului. Mișcarea Legionară și mistica asasinatului politic”, lansată de Manolachi la editura Humanitas în acest an.

Întrebat dacă mai există o influență a ideologiei Mișcării Legionare la aproape 100 de ani de la înființarea ei și la 70 după desființarea ei în urma înăbușirii de către Armată a rebeliunii legionare în ianuarie 1941, Manolachi a spus că situația e nuanțată.

”Reminescențe există, legionarii s-au exilat imediat după rebeliune, s-au răspândit în toata lumea și au încercat să facă un guvern legionar în exil, la Viena. După ce a venit comunismul influența lor s-a diminuat, anii au trecut dar ceaușismul a resuscitat narative legionare. În exil a existat activitate legionară, propagandă, contacte între foștii legionari. Iar acum după, 34 de ani de la Revoluție, vedem un partid, AUR, care stă bine în sondaje, care are elemente neo-legionare, dar trebuie să vedem lucrurile nuanțat, să vedem exact ce au preluat, dacă au preluat din narativele acestei ideologii de extremă dreaptă”, a spus Manolachi.

Emisiunea o puteți urmări integral aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *