Prof. Berkovitz, aflat lângă Ierusalim: Tot Israelul este atacat, războiul ne-a luat prin surprindere, teroriştii Hamas au venit pe uscat, pe aer, pe mare, trag fără de sfârşit, nu le pasă ce omoară. Avioanele noastre au început să atace Gaza

Politica externa Slider

Prof. Herman Berkovitz, medic aflat în Israel şi prieten apropiatal lui Benjamin Netanyahu a relatat pentru News.ro care este situaţia în locul în care se află acum, respectiv în buncărul locuinţei sale, situată undeva, lângă Ierusalim.

„Au sunat şi aici sirenele, tot Israelul e atacat cu rachete, eu sunt în adăpost”

„Eu sunt acasă, ca toată lumea, este ziua de odihnă, e zi de sărbătoare, cu toţii suntem mai mult acasă, asta e un fel de noroc într-un fel, eu sunt lângă Ierusalim, în Sahrazad, în urmă cu jumătate de oră au sunat şi aici sirenele, tot Israelul este atacat cu rachete, în toate părţile cad rachete, şi norocul nostru că avem acele..antirachete, majoritatea sunt distruse, însă totuşi sunt şi rachete care ne cad, de exemplu a căzut în Tel Aviv, în mai multe oraşe, vă daţi seama, fiecare rachetă care cade distruge, eu sunt într-un adăpost, fiecare dintre noi, aici, majoritatea locuinţelor sunt construite cu adăposturi antiaeriene împotriva acestor rachete. Cum auzim o sirenă, imediat fugim în adăposturi”, a spus Prof. Berkovits. 

„Adăpostul e închis, cu beton în jur, una dintre camere e construită ca să rezsite la o rachetă sau o bombă”

„Pe vremuri se făceau sub case, adăposturi mari pentru toate blocurile, astăzi fiecare locuinţă trebuie să fie construită astfel ca una dintre camere să fie un adăpost, e gen închis, cu beton în jur, de exemplu poţi să stai într-un bloc mare, poţi să ai patru camere, una dintre ele este o cameră obişnuită unde poţi locui, însă camera aceasta este construită ca să reziste la o rachetă sau la o bombă care pătrunde şi să nu distrugă, asta a salvat foarte multe vieţi în Israel, salvează în continuare, am auzit, cad rachete în multe locuri, se salvează, deşi casa este distrusă, afectată foarte mult, a început un război între Israel şi organizaţia teroristă Hamas, un război care ne-a luat prin surprindere într-un fel pentru că s-au infiltrat în sudul Israelului teroriştii din Hamas într-un atac surprinzător şi au reuşit să pătrundă şi pe uscat, şi pe aer, şi pe mare au reuşit să intre”, a precizat medicul aflat in Israel, care a şi prezentat un astfel de adăpost.

Foarte mulţi terorişti au pătruns în kibuţuri. Au ucis copii, femei, trag în oamenii pe care îi întâlnesc în cale, spune Prof. Berkovitz. 

„Au reuşit să intre în multe Kibuţuri, în acele comune unde locuiesc foarte mulţi Israelieni, din păcate au intrat în foarte multe kibuţuri şi au omorât mulţi copii, civili, femei, şi acum sunt terorişiti în aceste kibuţuri, trag fără de sfârşit, nu le pasă ce omoară, şi dacă omoară soldaţi, copii, femei, e important cineva în Israel să moară, în orice caz, vă daţi seama acest lucru este foarte curios, de ce, fiindcă Gaza primeşte energie electrică, apă, de la noi, de la Israel, dacă noi închidem astea putem să distrugem toată Gaza şi noi nu facem asta, noi vrem o ţară de pace, vrem să trăiască bine populaţia acolo. 

„Teroriştii s-au ascuns acum cu toţii sub pământ”

Noi suntem acum în adăposturi, dar cei care conduc aceste acţiuni, teroriştii, s-au ascuns cu toţii sub pământ, le e teamă că să nu fie atacaţi, Israelul să nu atace şi să fie omorâţi, cu toţii sunt fie sub pământ, în adăposturi foarte bine acoperite, unde bombele ajung cu greu, pe când celor din Gaza le este teamă, vă daţi seama, noi începem să atacăm Gaza cu forţe mari, au început deja avioanele noastre să atace Gaza, din păcate vor fi şi acolo mulţi morţi, copii şi femei, nu le pasă de acest lucru”, a explicat medicul. 

Situaţia în spitalele din Israel, – Acum. într-un spital aflat în apropiere de Gaza sunt în jur de 100 de răniţi grav, printre care mulţi copii şi femei

„Vă daţi seama, la noi spitalele sunt orgaizate, cel mai mulţi răniţi sunt deocamdată într-un spital care se numeşte Beersheva, unde majoritatea răniţilor, pentru că este în apropiere de regiunea Gaza, acolo unde sunt în jur de 100 de răniţi foarte grav, copii foarte mulţi, femei, populaţie civilă. Deja sunt câteva spitale din centrul ţării unde s-au primit deja răniţi, Kaplan, la Rehovot au început să primească, au început să se împartă aceşti răniţi în multe spitale de la noi. 

Noi suntem sâmbăta, o zi liberă pentru toţi, este şi sărbătoarea de Sucot, e ziua când se scoate Tora, urma să o sărbătorim cu multe cântece şi multe dansuri pe străzi, şi uitaţi, sărbătorim în adăposturi şi vă daţi seama ce influenţă au aceste lucruri, bombele care se aud, aud în jurul meu bombe, are influenţă în special asupra copiilor, asupra mea nu mai este, de când sunt în Israel din păcate nu a fost o zi în care aici să nu fie teroare, noi deja suntem puţin imunizaţi, din păcate ne-au surprins şi au omorât foarte mulţi, nu ştim câţi morţi sunt, nu se spune, dar avem şi morţi, nu puţini, să sperăm că totul se va termina repede, dar acum sunt concentraţi teroriştii în câteva sate, kibuţuri şi acolo e armată. Se vorbeşte că armata israeliană nu va lăsa totul şi va fi mult foc în aer şi pe pământ din cauza acestor lucruri, populaţia civilă va avea de suferit, din păcate”, a declarat pentru News.ro. Prof. Dr. Herman Berkovitz. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *