Ministrul Agriculturii, Oros: Toți producătorii agricoli de produse românești vor avea în continuare acces în piețe

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider


Toți producătorii agricoli de produse românești vor avea în continuare acces în piețe, anunță pe Facebook ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Azi la întâlnirea organizată la Instituția Prefectului Județului Cluj cu primarii localităților unde există piețe agroalimentare, am identificat împreună soluții adecvate pentru ca activitatea în piețele agroalimentare și accesul producătorilor de produse românești să se realizeze fără expunerea la riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2.  În urma unei evaluări punctuale a fiecărei piețe agroalimentare aparținând unităților administrativ-teritoriale, s-a avut în vedere aplicarea unor variante de funcționare, în funcție de specificul pieței:
unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza astfel încât să fie deschise;
unde este posibil se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile din proximitatea piețelor;
se vor organiza piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente” a anunțat Oros.

Fiecare UAT urmează să comunice public soluțiile funcționale în cursul acestei zile. Indiferent de varianta de lucru aleasă, aceasta va fi monitorizată zilnic de instituțiile statului cu responsabilități în domeniu, astfel încât riscul de îmbolnăvire a cetățenilor să fie cât mai redus, a mai arătat ministrul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *