FOTO/VIDEO Expertul pe spațiul ex-sovietic Armand Goșu la Cluj: ”Războiul Rusia-Ucraina va fi unul de lungă durată”

Slider Special
Războiul Rusia-Ucraina va fi unul de lungă durată a fost principala concluzie a uneia din cele mai consistențe conferințe susținute de un intelectual la Cluj-Napoca la care a asistat de o bună perioadă reporterul Clujul Politic.
 
Conferențiarul universitar doctor Armand Goșu, unul din cei mai buni experți români pe spațiul ex-sovietic, analist politic, a susținut conferința ”Conflictul din Ucraina si implicațiile acestuia pentru România” . Ea a fost organizată de Clubul Monarhiștilor Clujeni. 
 
Aceasta a ținut timp de peste 2 ore și a fost una amplă. Goșu a început prezentarea tensiunilor dintre Rusia și Ucraina din 2004. Acesta a reamintit cronologia agresiunii rusești asupra Ucrainei, și a prezentat multe informații mai puțin cunoscute. Una din acestea au fost cum au manageriat fostul cancelar Angela Merkel și liderul francez Hollande acordul de la Minsk, din care SUA sau Marea Britanie au fost eliminate,  fapt ce a obligat Ucraina să cedeze multe în schimbul unor garanții care nu au avut efect, Rusia fiind la fel de agresivă.  Următorii lideri europeni Scholz și Macron nu au mai repetat greșelile acestea dar era cam tardiv.
 
 
 
Ce a vrut Putin?
 
Goșu a explicat pe larg de ce s-a simțit umilit Putin de Occident și de ce nu a recunoscut niciodată Ucraina de fapt ca un stat independent ci ca o regiune din Rusia. Pentru a exemplifica Putin a și scris un lung articol, Ucraina nu există de fapt, spune clar acesta!
În plus, el vroia gazul si conductele ucrainene. Asta da, îl interesau.
 
Zelenski și porumbelul păcii
O altă analiză interesantă, inedită, livrată de expertul Armand Goșu a exemplificat cum faptul că  Putin n-a fost prea deranjat de victoria în alegeri a lui Zelenski, pe care îl considera un actor  rusofon și fără experiență politic, ușor de manipulat. 
Zelenski a vrut la început pace cu Putin și a tot negociat cu acesta dar nu s-a lăsat manipulat de liderul rus. La negocierile de la Paris firul simpatiei s-a rupt definitiv apoi  Putin a decis sa invadeze Ucraina.
 
Războiul Rusia-Ucraina va fi unul de lungă durată
 
Războiul lui  Putin s-a transformat în război de uzură și asta datorită rezistenței si contraatacurilor ucrainene cu ajutor imens occidental,  a explicat Goșu. Multă speranță își pune Ucraina în noul pachet de sprijin american de 60 miliarde de dolari care se discută acum în Congresul SUA.
 
România e în cea mai bună perioadă a ei!
 
Despre țara noastră Goșu a spus că este în cea mai bună perioadă a ei, adică în UE, Nato si cu SUA iar acest drum trebuie continuat. Iar despre Ungaria că face o politică ambiguă, dar joacă pe mai multe planuri.
 
Conferința integrală o puteți vedea integral aici:
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *