Armistiţiul dintre Israel şi Hamas a fost prelungit cu două zile, anunţă Qatarul / Casa Albă confirmă

Politica externa Slider

Qatarul a anunţat luni că s-a ajuns la un acord pentru prelungirea armistiţiului umanitar din Fâşia Gaza cu încă două zile, a declarat luni pe X ministrul de externe din Qatar, Majed Al-Ansari, relatează CNN şi The Guardian.

Hamas a confirmat că a căzut de acord cu Qatarul şi Egiptul pentru prelungirea cu două zile a armistiţiului umanitar cu Israelul. Un oficial Hamas a declarat pentru Reuters că prelungirea armistiţiului se face în aceleaşi condiţii ca şi precedentul armistiţiu de patru zile. „S-a ajuns la un acord cu fraţii din Qatar şi Egipt pentru prelungirea armistiţiului umanitar temporar cu încă două zile, cu aceleaşi condiţii ca şi în armistiţiul anterior”, a declarat oficialul Hamas, potrivit The Guardian.

Acest lucru înseamnă că cel puţin încă zece ostatici israelieni vor fi eliberaţi marţi şi alţi zece miercuri, iar 30 de deţinuţi palestinieni vor fi eliberaţi de Israel în fiecare zi.

Israelul nu a confirmat deocamdată prelungirea armistiţiului, scrie The Times of Israel.

Anunţul vine după ce preşedintele american Joe Biden a avut luni o convorbire telefonică cu premierul din Qatar, potrivit unei surse citate de CNN.

Egiptul declarase anterior că există eforturi în curs de desfăşurare pentru a prelungi acordul cu două zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *