FOTO/VIDEO Cum a fost la dezbaterea anti-drog lansată de ATOP. Supraviețuitoare: ”Drogurile mi-au distrus viața. Am scăpat miraculos dar alții nu au acest noroc”

Sanatate Slider

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Cluj Cluj (ATOP)  în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizat vineri, 8 decembrie, conferința cu tema „Prevenirea consumului de droguri în rândul adolescenților clujeni-aleg”.

Evenimentul a avut loc de la ora 12.00 în Amfiteatrul Hotelului Univers T.

Cu această ocazie a fost lansată și campania publică inițiată de IPJ Cluj și ATOP „Aleg. Eu dețin controlul” care vizează creșterea gradului de informare și prevenire a consumului de droguri în judeţul Cluj.

Au  luat cuvântul: Mircea Abrudean– Secretarul General al Guvernului,  Marinela Marc– Inspector Școlar General ISJ Cluj, Maria Forna- președinte ATOP Cluj,  Sebastian Marcu, Comisar Șef Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Cluj,   Gina Pop, Comisar Șef Analiza și Prevenirea Criminalității IPJ Cluj, Georgiana Drăgan, director Centrul de fete „House” al Teen Challenge România.

La eveniment au fost prezenți peste 250 de elevi din clasele a 9-a și a 10-a de la Licee din Municipiul Cluj-Napoca precum și profesori si reprezentanti ai Asociației elevilor și părinților.

Conform liberalului Mircea Abrudean, Secretarul General al Guvernului, cea mai mare rată de consum e în segmentul de vârstă 15-34 de ani.

La Cluj-Napoca, conform rapoartelor autorităților, consumul e foarte ridicat în preajma liceelor dar și în cluburi. Marijuana, amfetaminele și chiar cocaina sunt cele mai utilizate droguri. Situația e foarte îngrijorătoare.

Maria Forna, consilier județean și președinte ATOP, un for consultativ, a spus că acest eveniment este doar primul dintr-o serie mai lungă. 

„Alături de reprezentanții instituțiilor abilitate în lupta anti drog, dar mai ales alături de persoane care au trăit direct experiența consumului de substanțe psohoactive și actualmente persoane reabilitate, dorim să ajungem cu mesajele noastre și la tinerii din Huedin, Gherla, Dej, Turda, Câmpia Turzii, Florești. Consider că doar prin comunicare, informare și o mai mare apropiere de generația tânără, putem să diminuăm escaladarea fenomenuluo de trafic și consum de droguri”, a spus Maria Forna. 

Mărturie tulburătoare. Cum să scapi din infernul drogurilor

O mărturie tulburătoare i-a aparținut Georgianei Drăgan, directorul Centrului de fete „House” al Teen Challenge România, fostă consumatoare de droguri din București, care a reușit după 7 ani de dependență să scape prin reabilitate. Mărturia ei în fața unei săli pline de elevi care scrollau telefoanele mobile, i-a lăsat pe mulți cu gura căscată iar telefoanele au …amuțit. Georgiana a fost dependentă de heroină injectabilă și a sfârșit abandonând scoala iar familia a dat-o afară din casă. În cele din urmă a apelat la ajutor și cu ajutorul unui centru de rehab a reușit să revină iar acum luptă împotriva acestui flagel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *