AUR Cluj: ”Am avut dreptate asupra minciunilor alianței PSD-PNL: Proiectul Hidrocentralei Tarnița-Lăpuștești s-a dovedit un eșec”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Partidul AUR dezvăluie din nou intențiile electorale clare ale alianței PSD-PNL: proiectul eșuat al Hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești, transmite într-un comunicat formațiunea politică.

”Această inițiativă, cu un potențial energetic uriaș (cu pompaj invers), era planificată încă din 1980. AUR a atras atenția guvernanților că proiectul este doar o „ciorbă reîncălzită” fără nicio bază concretă!

Ea a fost însă transformată într-un instrument al promisiunilor ieftine și al cheltuirii neproductive a aproximativ 18 milioane de lei în studii de fezabilitate.

Încă din data de 3 noiembrie 2023,  Cristian Șipoș – Coordonator județean al AUR Cluj, a atras atenția asupra periculoasei alianțe PNL și PSD, care continuă să caute să profite electoral de pe urma acestei inițiative. Ambele partide acționează cu cinism inverstind sume astronomice în studii de fezabilitate, fără a demonstra interes real sau responsabilitate față de dezvoltarea proiectului.

Este limpede că PSD și PNL au încercat cu înverșunare să-și maximizeze capitalul electoral și prin această inițiativă ceaușistă. Aceste promisiuni pur și simplu ieftine și cheltuirea celor 18 milioane de lei în studii de fezabilitate, reprezintă o dovadă clară de lipsă de responsabilitate și de lipsă de interes real față de dezvoltarea energetică a țării noastre.

AUR Cluj demască și astăzi această încercare cinică dar bine calculată de manipulare electorală.

Proiectul eșuat al hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești, a fost lansat de ministrul energiei Sebastian Burduja pe 31 octombrie dar . AUR susține neabătut necesitatea realizării acestuia, dar într-un mod transparent și profitabil pentru economia țării noastre.”, se spune în comunicat.

Precizăm că licitația pentru un nou studiu de fezabilitate, lansată în luna octombrie 2023, a fost anulată în SEAP. Data limită de depune de oferte a fost 27 decembrie 2023. Proiectul a fost mult ”trâmbițat” de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, PNL.

Citiți și:

Șipoș, coordonator județean AUR Cluj către Putere: ”Nu mai folosiți subiectul hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești în scop electoral”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *