Cum vrea PSD să câștige prezidențialele. Previziunile lui Adrian Papahagi

Politica nationala Slider
 
AUR e șmecheria prin care PSD vrea să câștige în sfârșit, după 24 de ani, președinția României.
Schema e rodată: intră un extremist în turul II, și toată lumea votează moderatul: Vadim Tudor (PRM e precursorul AUR) – Iliescu; Le Pen – Chirac; Le Pen – Macron. Diferența e că, în Franța, Frontul Național chiar face opoziție la Macron pe teme reale (imigrația etc.), în timp ce Simion face planuri cu pesediști ca Ponta și gargară putinistă în rest.
 
PSD e primul partid în sondaje. Candidatul lui va intra sigur în finala prezidențială. În trecut, deși au intrat în turul II pe primul loc, pesediștii au pierdut: Iliescu în fața lui Constantinescu în 1996; Năstase și Geoană în fața lui Băsescu în 2004 și 2009; Ponta în fața lui Iohannis în 2014 (Iohannis – Dăncilă 2019 nu se pune, căci a fost un trist simulacru, nu o adevărată luptă pentru Cotroceni).
 
Din cei 34 de ani postcomuniști, PSD a ocupat Cotroceniul doar 10 ani, din care primii 2, câștigați prin lovitură de stat și mineriade, au fost de fapt continuarea comunismului. Singurul pesedist care a câștigat Cotroceniul a fost Iliescu; ultima dată când un pesedist a câștigat președinția a fost acum 24 de ani!
Dacă PSD câștigă Cotroceniul în 2024, va conduce România 10 ani sau mai mult.
Ca să nu riște să piardă în fața unei alianțe, Ciolacu (sau orice candidat PSD) are nevoie să îl aibă contracandidat pe Simion (sau orice alt AURist).
AUR nu e antisistem: e 100% creația sistemului securist.
AUR nu e patriotic: face jocul Rusiei, principalul dușman al românilor de pe ambele maluri ale Prutului.
AUR nu e nou: reciclează tot gunoiul securist, nostalgic ceaușist, legionaroid, kaghebist, peremist etc.
AUR nu e nici măcar o mișcare reală de mase: e un tertip, gândit în laboratoare securiste, pentru ca PSD să câștige președinția.
 
De fapt, românii nu vor revoluții, isterii naționaliste și salvatori mesianici, ci, ca toți oamenii cumsecade, vor să fie lăsați în pace, într-o țară taxată modic și administrată eficient sau măcar decent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *