Fostul ONG al lui Nicușor Dan, salvat de la dizolvare de Tribunalul Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider Special

O instanță clujeană a Tribunalului Cluj a salvat printr-o decizie dată vineri, 19 ianuarie,  de la dizolvare Asociația SOS Orașul, înființată la Cluj.ONG-ul este reprezentant de Loredana Mirabela Grădinaru, partenera de viață a primarului Capitalei Nicușor Dan, informează cotidianul Făclia.

Tribunalul Cluj a dispus ca Asociația SOS Orașul să aibă dreptul să își continue activitatea pentru că entitatea care a solicitat dizolvarea acestui ONG este „lipsită de interes”, relatează ziarul citat.

Compania One Mircea Eliade Properties a solicitat dizolvarea SOS Orașul pe motiv de insolvabilitate.

Asociația SOS Orașul a fost dată în judecată de către One Mircea Eliade SRL, componentă rezidențială a proiectului One Floreasca City. Firma a cerut încuviințarea executării silite a Asociației SOS Orașul, cerere pe care Judecătoria Cluj-Napoca a admis-o, relatează și Adevărul.

Dezvoltatorul One United Properties a încercat să dezvolte un proiect imobiliar mixt, care include spaţii de birouri, apartamente şi un magazin amplasat pe terenul de 2,8 hectare al fostei fabrici Automatica din București.

Din cauză că SOS Orașul nu a putut plăti despăgubirile către One Mircea Eliade SRL, societatea a cerut dizolvarea asociației nonguvernamentale.

Judecătoria Cluj-Napoca a admis în noiembrie 2022 cererea dezvoltatorului imobiliar, dispunând dizolvarea ONG-ului.

SOS Orașul contestat hotărârea, iar Tribunalul Cluj a dispus că organizația nonguvernamentală își poate păstra personalitatea juridică.

Asociația se opune unor proiecte imobiliare în București pe care le consideră ilegale în raport cu legislația. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *