SONDAJ INSOMAR. AUR se apropie de PSD doar la doar trei procente

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Un sondaj INSOMAR dat publicității, miercuri, 24 ianuarie, arată modul în care sunt influențate scorurile electorale ale partidelor. 

Astfel, dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European pe primul loc în intenția de vot s-ar situa PSD cu 25%, urmat la o distanță scurtă de AUR cu 22%. PNL rămâne pe locul 3 cu 21%, în vreme ce USR se prăbușește în sondaje până la 9%.

De asemenea, partidul Dianei Șoșoacă nu înregistrează rezultatele pe care senatoarea spera să le obțină după acțiunile din ultima perioadă legate de proteste. Potrivit sondajului SOS România nu ar obține mai multe de 3% din voturile românilor.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1050 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate telefonic, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă. Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *