Clujeni cu spirit civic ies la o tură-protest față de centura ocolitoare care ar duce la dispariția unor hectare de pădure în Făget

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Clujeni cu spirit civic ies la o tură-protest față de centura ocolitoare care ar duce la dispariție unor hectare de pădure în Făget, anunță Umbrela Verde și Someșul Nostru. Ambele sunt grupuri civice destul de prezente în opinia publică.
 
”Așa cum este proiectată acum, centura ocolitoare a orașului presupune raderea câtorva zeci de hectare din Pădurea Făget, zeci de mii de arbori urmează să fie tăiați, mai multe trasee turistice întrerupte, iar „Centura verde” a orașului afectată iremediabil. Ieșim pe teren să vedem care este situația la fața locului. Propunem realizarea unui tunel lung, fără decopertare, pe sub pădure, fără a afecta copacii și întregul ecosistem al pădurii, chiar dacă este mai costisitor.
Prețul nu se măsoară doar în bani, ci și în calitatea vieții și sănătatea oamenilor. Considerăm că avem în egală măsură nevoie și de centură și de natură!”, a transmis orgamizatorii turei.
 
Mai multe amănunte despre tură AICI
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *