Organizația municipală l-a exclus pe Sabin Sărmaș din PNL! Urmează validare de BPJ

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Membrii Biroului Politic Local al PNL Cluj-Napoca au decis, miercuri seara, radierea din partid a deputatului Sabin Sărmaș, informează cotidianul Făclia de Cluj

Decizia este urmarea anunțului candidaturii ca independent a lui Sărmaș la funcția de primar la Cluj-Napoca și a unor critici aduse primarului Emil Boc.

Făclia relatează că laședința de miercuri seara au fost prezenți 40 de membri din cei 48 de membrii care formează Biroul Politic Local (BPL), iar pentru excluderea din partid a lui Sabin Sărmaș au votat toți cei care au luat parte la ședință. Această decizie trebuie validată de Biroul Politic Județean dar se așteaptă ca decizia să fie doar o simplă formalitate.

Ce spune statutul PNL:

„Radierea se face de drept, de către BPJ, la propunerea BPL al organizaţiei pe teritoriul căreia era membru cel în cauză, în următoarele cazuri: a) neplata cotizaţiei sau a contribuțiilor stabilite în conf cu Art. 139, timp de mai mult de sase luni.; b) înscrierea într-un alt partid sau formaţiune politică; c) aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice; d) declararea ca independent a acelui membru care ocupă o funcţie aleasă sau numită, în afara partidului, cu sprijinul politic al acestuia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *