Horea-Dorin Matiș candidează ca independent pentru primăria Huedin

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Profesorul de istorie Horea-Dorin Matiș  a a anunțat sâmbătă, 9 martie, că a decis să candideze ca independent pentru primăria Huedin.

„Astăzi, 9 martie 2024, cu trei luni înainte de alegerile locale din data de 9 iunie 2024, vă comunic faptul că sunt onorat să-mi anunț intenția de a candida ca independent pentru Primăria orașului Huedin.

Consider că un primar trebuie să fie al tuturor alegătorilor și nu doar al unui partid. Trebuie rezolvate problemele oamenilor și nu ale partidelor! Nu sunt pentru înțelegeri transpartinice făcute pe sub masă care să ducă la vicierea votului democratic corect.Pentru realizarea obiectivului propus nu promit postul de viceprimar nimănui și nici de consilieri personali de care nu am nevoie doar pentru a realiza majorități sau de a-mi asigura voturile necesare în vederea obținerii funcției de primar.

Știți foarte bine că, începând cu alegerile din anul 2008 (mă refer la cele din 26 octombrie), cu repetiție în anii 2012, 2016 și 2020, postul de primar s-a obținut în mare măsură la „masa verde“ prin blat politic. Și de această dată, în anul 2024, se dorește așa ceva și, prin candidatura mea, doresc să se termine cu aranjamentele și influențele care eludează votul democratic. Eu pot lucra eficient cu viceprimarul, oricare ar fi acesta și indiferent de ce formațiune sau alianță va reprezenta (dat fiind că acesta urmează a fi ales de către cei 15 consilieri locali). Eu sunt pentru implicarea tuturor aleșilor locali (consilieri locali și viceprimar) în rezolvarea problemelor comunității și nu doar a personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Sunt pentru trecerea la o administrație publică locală eficientă în care locuitorii orașului să fie sprijiniți și motivați să se implice pozitiv fiindcă numai așa se pot rezolva problemele cu care fiecare ne confruntăm.

Este nevoie de o mai bună gestionare a banului public, de o reconfigurare a bugetului local prin cuprinderea bugetării participative și a implementării cadrului legal existent pentru proiectele cu cofinanțare. Acest aspect se poate rezolva rapid deoarece primarul este cel îndreptățit de lege să alcătuiască și să propună proiectul de buget.

Toate proiectele din lista de investiții pe anul 2024 și care se află în diferite etape de derulare sau implementare vor fi continuate cu mențiunea că nu vor fi semnate recepții dacă acestea nu sunt conforme cu documentația care stă la baza realizării acestora. În comisiile de recepție a lucrărilor de investiții vor fi numiți și consilieri locali, chiar oponenți ai primarului, ca să se evite pe viitor recepția lucrărilor doar de către angajații primăriei care, după cum știm, sunt în subordinea și sub influența directă a primarului. Nu trebuie recepționat orice și oricum doar că așa vrea primarul! Pentru alte proiecte necesare orașului se va face o analiză și o ierarhizare în funcție de priorități și de posibilități.

Voi prelua propunerile de programe de guvernare locală de la toți candidații la Primărie sau la Consiliul Local și împreună o să le discutăm și o să le selectăm pe cele realiste. Programul de guvernare locală trebuie să fie în concordanță cu nevoile reale ale locuitorilor orașului Huedin.

Consider că, în dezvoltarea personală, am dobândit experiență profesională, managerială și administrativă care îmi conferă posibilitatea să fiu un bun primar, onest și mai aproape de cetățeni prin prezență personală în fiecare zonă a orașului.

Ca primar am în vedere implicarea într-o mai mare măsură a consilierilor locali în rezolvarea problemelor comunității. Numai împreună și numai prin colaborare constructivă putem să dezvoltăm orașul în care trăim!

După cum știți orice campanie electorală și în special una pentru Primăria Huedin necesită costuri financiare. Personal am să utilizez în campania electorală și doar pentru afișe / pliante doar fonduri legale, respectiv venituri salariale. Nu o să solicit și nici nu o să accept sponsorizări care pot conduce ulterior la condiționări cu privire la actul administrativ. Acesta trebuie scos de sub orice influențe care impun condiționări sau obligații. Toate operațiunile financiare se vor realiza prin intermediul unui mandatar financiar în vederea verificării legalității de către Autoritatea Electorală Permanentă”,  a anunțat Matiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *