Clujul nu doarme: Din nou, peste 30.000 de clujeni au ieșit și astăzi la protest împotriva guvernului Grindeanu

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

O nouă seară, o nouă plimbare, o nouă acțiune de protest la Cluj-Napoca. Peste 30.000 de clujeni au ieșit și în această seară în stradă pentru a manifesta împotriva ordonanțelor de urgență privind modificarea codului penal și codului de procedură penală.

Protestul a început la ora tradițională 19:00, iar din piața centrală s-a plecat într-o plimbare pe Eroilor – Dorobanților – Strada Teodor Mihali – Nicolae Titulescu, de unde au revenit spre zona centrală a orașului. Dacă ieri au ajuns doar în Mărăști, astăzi au luat Gheorgheniul la pas.

Manifestanții au scandat clasicele lozinci devenite virale, precum „DNA să vină să vă ia”, „Hoții, hoții”, „Ale, ale ale, o dorință sinceră, România liberă!”, „Uniți salvăm toată România”, „Clujul cere, fără grațiere”, „Jos Ordonanța”, „Dacă vă pasă, ieșiți din casă”, „Nu plecăm”, „Abrogare” sau „PSD – ciuma roșie”. A fost cântat și imnul României la un moment dat.

Dintre mesajele anti-guvernamentale de pe pancarte, merită să trecem în revistă câteva dintre ele: „Statul Român este capturat de o gașcă de găinari”, „Putin râde pe sub mustața lui Dragnea / nu ne puteți prosti pe toți tot timpul”, „Părinții m-au învățat să nu fur. Voi de ce o faceți?”, „Mincinoșilor, vin și mâine?”, „AMR 9. Rezistăm!”, „Ne-am spart toți banii de la Soros deja, oare mai ieșim și mâine? / Azi e rândul meu să țin pancarta asta”, „Nu suntem toți neam de hoți și derbedei, ăsta nu-i sat fără câini”, „Până dimineață nu mai ai mustață”, „Mineri = Ultrasi?” și „Mustăcios penal, hai la Tribunal”.

Mulți clujeni au ieșit la balcoane și au fluturat steaguri tricolore, strigând împotriva guvernului.

La fel ca și ieri, protestul a fost unul pașnic și lipsit de incidente, iar câțiva protestatari au venit cu flori în semn de solidaritate după incidentele violente de ieri din București, pe care le-au oferit jandarmilor și polițiștilor pentru că mențin siguranța.

Numărul protestatarilor a scăzut semnificativ, mulți au plecat spre casă și în campusurile studențești, iar 300 de clujeni au pornit în plimbare spre cartierul Mănăștur

Protestul va continua și mâine de la aceeași oră, în același loc. Împreună rezistăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *