Nicușor Dan a venit la Cluj-Napoca pentru a lansa filiala județeană a Uniunii Salvați România (USR) – „Nu facem alianțe cu nimeni”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Filiala clujeană a Uniunii Salvați România (USR), moștenitorul partidului Uniunea Salvați Bucureștiul fondat de ONG-istul Nicușor Dan, s-a lansat miercuri, 17 august, în cadrul unei conferințe de presă la Invest Cafe.

La conferință au fost prezenți liderul Nicușor Dan, Andrei Postolache de la „Pentru Iași”, consilier local în Primăria Iași și Stelian Ene, inginer IT, consilier local în București.

Liderii USR au susținut că își doresc să obțină un procent de 10% la nivel național la alegerile parlamentare, iar în Cluj își doresc 15%.

Uniunea Salvați România va moșteni aceleași valori pe care le-a susținut și Uniunea Salvați Bucureștiul, care a obținut 25% din voturi la alegerile pentru Primăria Capitalei, adică transparență în cheltuirea banului public, depolitizarea administrației, plan de proiecte mari de infrastructură, orientare pro UE si pro Nato sau achizitii publice transparente.

„Ne dorim să obținem 10%. Am fi fericiți să intrăm în Parlament, iar de mandatele noastre să depindă și formarea guvernului. Nu ne interesează poziții executive, nu ne interesează niciun fel de alianță pe procente, să împărțim deconcentrate, să schimbăm prefecți, miniștri, secretari de stat. Sigur, dacă cei mai competenți vor fi considerați oamenii noștri, aceștia nu vor refuza funcții. Nu vom refuza Executivul, dar nu vrem nici să îl obținem cu orice preț”, a explicat Nicușor Dan, președintele Uniunea Salvați România și fost candidat la Primăria Capitalei din partea Uniunea Salvați Bucureștiul, citat de blogul tibifarcas.ro.

USR la Cluj

„Avem o echipă de 25 de oameni, care a preluat activitatea de organizare a filialei, vrem să înființăm filialele cât de repede până în 1-15 septembrie”, au anunțat liderii USR.

USR a strâns 300.000 de euro din donații de la simpatizanți

„Avem două modalități prin care mergem înspre oameni – avem un formular online pe care cei interesați sunt invitați să îl completeze sau căutăm oameni din societatea civilă, care sunt potriviți cu profilul nostru și îi invităm în partid. 3000 de persoane și-au exprimat dorința de a veni înspre noi, iar din Cluj sunt cam 150-200.

Iar banii vin tot de la simpatizanți, am fost susținuți de oameni de afaceri. În total am strâns peste 300.000 de euro, ceea ce reprezintă o sumă importantă. La Iași am avut doar donații online. Pe mulți dintre cei care au donat nici nu îi cunoaștem”, au mai explicat liderii USR.

nicusor dan

„Nu am intrat în politică ca să obținem funcții. Nu vrem să facem alianțe cu nimeni. Eu am intrat în politică din necesitate, pentru a lupta cu abuzurile administrației din București, iar cât timp mai e nevoie de mine eu sunt aici. Aș fi foarte fericit să vină și alți oameni alături de mine. Sunt optimist că există energie și mai există oameni care vor să schimbe ceva în țara asta”, a declarat Nicușor Dan în emisiunea „România de la A la Z” de pe Look Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *