Mihai Goțiu îi dă în judecată pe ziariștii care au lansat atacurile grosolane la adresa sa și au instrumentat manipularea

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Candidatul USR de Cluj, Mihai Goțiu, locul 1 la Senat, solicită justiției să-i apere dreptul la demnitate prejudiciat de jurnaliști din presa locală și patroni de presă națională, după publicarea în mai multe publicații online a unei presupuse fotografii care ne arată un tânăr dormind pe plajă, în Vama Veche, alături de un pet de bere, iar respectivele publicații au presupus că ar fi candidatul USR Cluj.

În urma manipulărilor grosolane din ultimele zile din presa locală și centrală, candidatul USR Cluj pentru funcția de senator Mihai Goțiu a decis să-i dea în judecată pe Liviu Alexa și Victor Lungu de la Ziar de Cluj, dar și alte instituții media care au preluat așa-zisele informații, fără să le verifice.

Sub semnătura lui Liviu Alexa și sub titlul „INCREDIBIL: ‘Guță’, Senatorul Peturilor de Timișoreana. USR Cluj ni-l propune pe Mihai Goțiu ca senator! Priviți poza ca să țineți minte ce votați!”, articolul prezenta o fotografie cu un tânăr care doarme pe nisip, lângă niște pet-uri goale de bere. Conform materialului, fotografia ar fi fost preluată de pe blogul unui alt jurnalist, Marius Ghilezan, dintr-o postare de acum doi ani.

„Marius Ghilezan este unul dintre jurnaliștii sponsorizați de RMGC și care, în mod constant, m-au atacat în perioada în care făceam dezvăluiri despre Afacerea Roșia Montană. Liviu Alexa e și el un jurnalist susținător al cianurilor, așadar faptul că se citează unul pe altul nu mă miră”, precizează Mihai Goțiu. ”În postarea în discuție, Ghilezan nu a avut tupeul să afirme că aș fi eu în fotografie, lucru pe care Liviu Alexa îl face. Pe ce se bazează, habar n-am. Spre dezamăgirea prietenilor mei boemi, ultima dată când am fost în Vamă a fost în 2005, și prietenii știu că arătam cu totul altfel acum mai bine de 10 ani. De altfel, cei care mă cunosc bine, și-au dat seama din primul moment că nu sunt eu în fotografie”, adaugă Goțiu.

„Din punctul meu de vedere, asocierea (falsă) dintre tânărul care doarme pe nisip și persoana mea a fost făcută pentru a-mi cauza prejudicii în mod direct (să nu fiu votat) și îmi încalcă dreptul la demnitate, așa cum e prevăzut în art. 252 Cod Civil, fiind în același timp, și o încălcare a art. 30, alin. 6 din Constituție, care prevede că ‘libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine’”, mai spune Mihai Goțiu, care a adăugat că va da în judecată și instituțiile media (printre care B1 TV și România TV) care au preluat această manipulare grosolană fără să o verifice. ”Cu un drum îl voi da în judecată și pe Victor Lungu, care tot pe Ziar de Cluj, a publicat în ultima lună o serie de articole care repetă minciuni și manipulări folosite și de ziariștii cianuriști. M-am consultat și cu avocatul și prietenul Eckstein-Kovacs Peter, care mi-a confirmat că am toate șansele să câștig”, a precizat candidatul USR de la Cluj.

„Mizeria cu fotografia are ca scop să facă digerabile alte manipulări din articol, legate de nu-ș ce bani primiți de la Soroș prin SAR într-o perioadă în care eu n-aveam nicio legătură cu SAR! Faptul că se coboară până acolo încât să se lege până și de faptul că în copilărie mi se spunea Guță (pe când actuala vedetă nici nu gângurea) arată însă cât de mare e disperarea unora că voi ajunge în Senat, iar acolo voi avea mult mai multe resurse pentru a ancheta hoțiile lor”, a mai spus Mihai Goțiu.

Mihai Goțiu a activat mult timp ca jurnalist de investigație, fiind cunoscut pentru documentarea cazului Roșia Montană, despre care a și publicat o carte în 2013, distinsă cu mai multe premii naționale. În programul său cu care candidează pentru Senat și-a asumat și inițierea unor comisii de anchetă a marilor afaceri post-decembriste, dar și constituirea unui fond pentru jurnalismul independent, proiect pe care îl va prezenta în ultima săptămână de campanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *