Kelemen Hunor: „Am votat pentru o reprezentare puternică a comunității maghiare în Parlament, pentru o Transilvanie puternică”

Politica nationala

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a exprimat votul duminică, 11 decembrie, la secția din satul său natal Cîrța și a declarat la ieșirea de la urne că a votat pentru o reprezentare puternică a comunității maghiare în Parlament, astfel încât aceasta să nu poată fi ocolită când se iau decizii importante.

„Am votat pentru o reprezentare puternică a comunității maghiare în Parlamentul României, pentru o Transilvanie puternică și o Românie mai bună. Să avem o reprezentare puternică și să nu putem să fim ocoliți când se iau decizii importante. Sper că începând de mâine lucrurile se vor îndrepta acolo unde nu au fost drepte în ultimii ani”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii a mai spus că trebuie întărit statul de drept și trebuie făcute reforme în domeniile social, economic și în ceea ce privește apărarea drepturilor comunității maghiare.

„Sunt multe lucruri care trebuie discutate și trebuie rezolvate. Trebuie întărit statul de drept, fiindcă în ultimii ani am observat că în foarte, foarte multe cazuri legile ori nu au fost respectate, ori au fost interpretate în mod greșit, contrar spiritului legiuitorului, și, bineînțeles, reformele necesare în domeniul social, economic și în ceea ce privește apărarea drepturilor comunității maghiare. Mai mult decât s-a făcut în ultimii ani”, a afirmat Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *