Cine sunt noii reprezentanți ai Clujului în Parlamentul României după alegerile de duminică?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Conform rezultatelor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, județul Cluj va avea 14 mandate în Parlamentul României, 4 la Senat și 10 la Camera Deputaților, după cum urmează.

PNL Cluj

3 mandate Camera Deputaților

Florin Stamatian – medic ginecolog, profesor universitar, directorul clinicii de Ginecologie I, consilier local din iunie 2016 și fost prefect al Clujului
Adrian Oros – prorector la USAMV Cluj, fost prodecan la Facultatea de Medicină Veterinară Cluj, vicepresedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din Romania și fost director al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Cluj. Este la al doilea mandat de deputat în Parlamentul României.
Sorin Moldovan – născut în Oradea, este co-președinte al Tineretului Național Liberal și a ocupat funcția de Subsecretar de Stat la Ministerul Tineretului și Sportului. Este absolvent al Universității de Apărare „Carol I” și are o licență în studii europene la Universitatea Româno-Americană. A candidat pe listele PNL Cluj datorită unei relații apropiate pe care a avut-o cu Vasile Blaga.

1 mandat la Senat

Marius Nicoară – fost președinte al Consiliului Județean Cluj, fost candidat la Primăria Cluj-Napoca și este la al treilea mandat de senator în Parlament.

PSD Cluj

3 mandate Camera Deputaților

Horia Nasra – președinte PSD Cluj, istoric, fost purtător de cuvânt al PSD Cluj
Cornel Itu – născut în Dej, este la al treilea mandat de deputat
Cristina Burciu – economist de profesie, face parte din echipa PSD Turda și este director al Companiei de Apă Arieș

1 mandat Senat

Vasile Ilea – om de afaceri, proprietarul firmei Toca Roba SRL

USR Cluj

1 mandat Senat

Mihai Gotiu – jurnalist și activist, cunoscut pentru implicarea sa în campania dusă împotriva proiectului minier de la Roșia Montană. Este autor al cărții „Afacerea Roșia Montana” și editorialist al portalului „România Curată”.

1 mandat Camera Deputaților

Emanuel Ungureanu – unul dintre cei mai respectați ONG-iști clujeni, cunoscut pentru implicarea sa campanii umanitare de ajutorare a copiilor depedenți de dializă. Este președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”.

UDMR Cluj

2 mandate Camera Deputaților

Csoma Botond – președintele UDMR Cluj
Hegedus Csilla – fost ministru al Culturii

1 mandat Senat

Laszlo Attila – este la al doilea mandat de senator din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

ALDE Cluj

1 mandat Camera Deputaților

Steluța Cătăniciu – este la al doilea mandat de deputat în Parlamentul României, după ce în 2012 a candidat pe liste PNL Cluj, de unde s-a „transferat” la partidul ALDE condus de Călin Popescu Tăriceanu

Clujul Politic vă promite că va sta cu ochii pe noii parlamentari ai Clujului și nu îi vom lăsa să doarmă în Parlamentul României!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *